icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kinderwagengebruik in beeld

Nieuws
|
Wat vinden ouders van hun kinderwagen? Hoe tevreden zijn zij over gebruiksgemak, rijprestaties en comfort? Wat vinden zij belangrijk als ze een kinderwagen kiezen? Dat, en meer, vroegen wij aan meer dan 600 ouders.
Noëlle van der Weel

Noëlle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 9 juni 2015

De Consumentenbond test kinderwagens in een laboratorium. Naast het 'technische' deel beoordeelden een gebruikspanel en experts de wagens in het dagelijks gebruik. Maar wat vinden ouders van hun eigen kinderwagen? Dat onderzochten wij met een enquête onder ruim 600 ouders. baby kinderwagen 175 x 135

Ouders zijn over het algemeen tevreden over hun kinderwagen. Maar sommigen geven de wagen een onvoldoende omdat ze de wagen te duur vinden. Ouders letten bij het kiezen van een kinderwagen vooral op comfort voor het kind, rij- en stuurprestaties en gebruiksgemak. Gelukkig zijn ze over deze zaken ook erg tevreden. Waar ze minder tevreden over zijn, is over het boodschappenmandje (te klein, lastig toegankelijk), en het meenemen van de wagen in de auto (de wagen is de groot, wielen moeten eraf gehaald worden voordat hij past).

De meeste ouders kopen (of krijgen) de wagen nieuw. Maar ook bijna een kwart koopt of krijgt hem tweedehands.

Lees alle onderzoeksuitkomsten.

Wil je weten welke kinderwagens goed uit onze test komen? Bekijk de testresultaten.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.