icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bespaar energie met Beste koop koelkast

Nieuws
|
Met ingang van maart 2014 houdt de Consumentenbond bij het berekenen van de Beste koop koelkasten voortaan ook rekening me het stroomverbruik van de koelkast. Zo kies je makkelijker de koelkast die niet alleen in aanschaf, maar ook in het gebruik het voordeligst uitpakt. De nieuwe Beste koop bespaart jaarlijks 130 kWh oftewel bijna €30 ten opzichte van de vorige Beste koop!
Jonne Hage

Jonne Hage , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 14 maart 2014

CB019_KGE36_kleinDe koelkast is goed voor ongeveer 15% van het totale energieverbruik van een gemiddeld Nederlands huishouden. Het kan dus aardig wat geld besparen door voor een zuinig apparaat te kiezen. De zuinigste koelkasten uit de Koelkastenvergelijker verbruiken ongeveer 3 keer minder aan energie dan de minst zuinige apparaten. In energiekosten kan dat jaarlijks meer dan honderd euro schelen! 

Vaak zijn het juist de goedkopere koelkasten die meer energie verbruiken. Maar met zo'n koelkast ben je na een paar jaar duurder uit dan wanneer je meteen wat meer geld uitgeeft aan een zuinige koelkast. Daarom vindt de Consumentenbond dat je ook rekening moet houden met de gebruikskosten als je een koelkast aanbeveelt op basis van de prijs - zoals we doen bij het bepalen van de Beste koop. Vandaar dat we met ingang van maart 2014 voortaan de stroomkosten over 10 jaar meerekenen in de berekening van de Beste koop koelkasten.   

Spectaculair verschil

Die nieuwe berekening levert een spectaculair verschil op. De koelkasten die nu Beste koop zijn, verbruiken jaarlijks ruim 130 kWh - bijna de helft! - minder dan de oude Beste koop-koelkast, waarbij nog geen rekening was gehouden met de energiekosten. Dat betekent dat je met de nieuwe Beste koop bijna €30 per jaar aan energiekosten goedkoper uit bent dan met de vorige Beste koop. Het prijsverschil in aanschaf heb je met de huidige energieprijzen op die manier in 6 jaar terugverdiend.

Bekijk nu wat de Beste koop koelkasten is.

Lees ook meer over hoe je kunt besparen door voor een zuinige koelkast te kiezen.   

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.