icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Handy sealer

Eerste indruk
|
Op de huishoudbeurs kwamen we een sluitsysteem voor verpakkingszakken tegen: de Handy sealer van JML, firma John Simons. Hiermee kun je allerlei soorten verpakkingszakken na opening weer luchtdicht sealen.
Jonne Hage

Jonne Hage , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 19 maart 2012

Merk Handy

Richtprijs € 10

Type sealer

Handy sealer

Wat is de Handy sealer?

Chips zak nog niet leeg of een zakje geraspte kaas niet helemaal op?  In dat geval komen er elastiekjes, wasknijpers of andere sluiters te voorschijn om de inhoud van de zak nog even te bewaren tot een later moment.

Op de huishoudbeurs werd een handzame sealer geïntroduceerd waarmee je veel verpakkingen weer luchtdicht kunt sealen. Zakjes van kunststof maar ook chipszakken bijvoorbeeld.

Batterijen

De Handy sealer werkt op 2 AA-batterijen en is voorzien van een magneet zodat hij is op te hangen aan de koelkast bijvoorbeeld als je hem niet gebruikt.

Werkwijze

  • Schuif je eerst de beveiliging weg.
  • Dan plaats je de sealer op de zak.
  • Na 3 seconden opwarmen trek je de sealer langzaam over de verpakking.
  • Je houdt een opening over aan één kant. Daardoor laat je de lucht weglopen.
  • Seal het laatste stukje, waarbij je het eerste een stukje overlapt.

Verkrijgbaar

De Handy sealer is te koop op beurzen en markten en bijvoorbeeld ook via deze website.

Wij probeerden de Handy sealer op een chipszak, verpakking van vleeswaren en gesneden groente, een boterhamzakje en een zak diepvriesspinazie.

Handy Sealer: review

Conclusie

De Handy sealer vergt enige oefening, maar de meeste zakken zijn er goed mee af te sluiten, ook dikke diepvrieszakken of een chipszak. Alleen een boterhammenzakje bleek te dun en daardoor niet goed te sealen.

Het gebruik

De eerste keren is het even uitproberen bij welk tempo de zakken goed geseald worden en welke kracht je moet zetten. Zet je te veel kracht dan smelt de verpakking door, weliswaar net boven het gesealde stuk, maar de verpakking is dan dus wel dicht. Zet je te weinig kracht dan sealt hij niet dicht.

Wat verder opviel is dat het enige oefening vereist om een goede aaneengesloten naad te krijgen. Het is belangrijk dat je de verpakking goed strak houdt en geen plooien in de verpakking houdt.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.