icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe Beste koop en Beste uit de test koelkasten

Nieuws
|
De nieuwste update van de koelkastentest leverden niet alleen een nieuwe 'Beste koop' op, maar ook een nieuwe 'Beste uit de test', met een 8,9 als testoordeel. Er zijn ook teleurstellingen.
Jonne Hage

Jonne Hage , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 16 september 2015

Koelkasten beste testen

De nieuwe 'Beste uit de test' doet het uitstekend. Hij heeft dan ook een prachtige 8,9 als testoordeel. Deze vrijstaande upside-down koelkast, met een viersterrenvriesdeel onder is zeer energiezuinig, ruim, koelt uitstekend en is geschikt om in de schuur of garage te zetten. Helaas is hij nogal prijzig, en komt daardoor niet in aanmerking voor het predicaat 'Beste koop'.

Superzuinige Beste koop
Ook de 'Beste koop' is een van de nieuw geteste koelkasten. Deze nieuwe 'Beste koop' valt vooral op wegens zijn zuinigheid: een jaar lang koelen en vriezen met deze koelvrieskast kost je maar €34 aan stroomkosten. Bovendien kan hij snel een flinke lading ongekoelde boodschappen op koelkast- of diepvriestemperatuur brengen, en kan goed tegen een koude en warme omgeving dus geschikt voor in de schuur of garage. Ook is hij prettig in het gebruik.

Laagste testoordeel van 2015
De septembertest leverde ook enkele missers op. Zo krijgen enkele koelkasten niet meer dan een 4,5 als rapportcijfer - het laagste van 2015 tot nu toe. Deze koelkasten vallen alleen in negatieve zin op: ze zijn niet zuinig, grote hoeveelheden ongekoeld eten op koelkast- of diepvriestemperatuur brengen gaat niet goed en ze zijn niet prettig in het gebruik.

Gerenommeerd koelkastenmerk valt tegen
Verder komt een gerenommeerd koelkastenmerk er in deze test niet goed vanaf. Bij het invriezen of koelen van een grote portie eten op kamertemperatuur loopt de temperatuur in het koeldeel te ver op, óf het gaat er juist vriezen. Ook is hij niet bepaald zuinig met energie.

 

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.