icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief kookplaat

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen topic kookplaat.


2018

Test | 17 mei 2018

Test anti-aanbakpannen

We testten 20 koekenpannen met verschillende soorten anti-aanbaklagen. Lang niet alle anti-aanbakpannen doen hun naam eer aan.

20 maart 2018

Elektrische kookplaten

Wil je koken op elektriciteit, dan kun je kiezen uit verschillende soorten kookplaten: klassiek, keramisch of inductie. Wat zijn de verschillen?

20 maart 2018

Installatie van een kookplaat

Wanneer kies je voor een vrijstaande kookplaat en wanneer bouw je hem in? Waar moet je op letten? Bekijk onze tips voor het plaatsen en aansluiten van kookplaten.

20 maart 2018

Koken op gas

Koken op gas was lange tijd de standaard. Een gaskookplaat is goedkoop in aanschaf en zuinig in gebruik. Ook is de temperatuur nauwkeurig regelbaar. Maar koken op gas wordt steeds minder populair.

14 maart 2018

Archief kookplaat

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen topic kookplaat.

14 maart 2018

Kookplaten

Er zijn verschillende soorten kookplaten, waaronder inductie-, gas-, keramische en traditionele elektrische kookplaten. Wat zijn de voor- en nadelen?

6 maart 2018

Schoonmaaktips voor de kookplaat

Een schone kookplaat is een veilige plek om voedsel klaar te maken. Een aantal tips om een gaskookplaat en elektrische kookplaat makkelijk schoon te maken.

2 maart 2018

Extra functies kookplaat

Extra opties onderscheiden de ene kookplaat van de andere. Het soort vonkontsteking, het aantal pitten en speciale branders bepalen mede welke kookplaat het meest geschikt is.

2 maart 2018

Koken op gas of elektrisch

De belangrijkste vraag bij de aanschaf van een fornuis of kookplaat is: ga je koken op gas of elektrisch?

2017

Nieuws | 20 november 2017

Afkoelingsperiode nodig in agressieve keukenbranche

37% van de consumenten die een keuken willen kopen, voelt zich onder druk gezet door agressieve verkoopmethoden. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 7000 panelleden.

Eerste indruk | 5 september 2017

Philips Airfryer XXL

In de nieuwste XXL Airfryer van Philips passen grote porties eten tegelijk, zoals 1400 gram diepvriesfrites en 1800 gram kippenboutjes.

27 juni 2017

Keuken of badkamer kopen

Nieuwe keuken of badkamer nodig? Tijd om te onderhandelen! En bereid je voor op een flink aantal verkooptrucs...

21 februari 2017

Huishoudbeurs 2017

De Consumentenbond bezocht de Huishoudbeurs 2017. Welke handige nieuwe producten zijn er dit jaar te vinden?

27 januari 2017

Koken op inductie

Koken op een inductiekookplaat wordt steeds populairder. Waar moet je rekening mee houden als je wilt overstappen op inductie?

Nieuws | 26 januari 2017

Zijn teflonpannen gevaarlijk?

Teflonpannen hebben geen goede reputatie. Ze zouden kankerverwekkende stoffen bevatten en vogels kunnen doodgaan door de schadelijke dampen uit de pannen. Zijn pannen met een antiaanbaklaag echt gevaarlijk?

2015

8 september 2015

Huishoudelijke handigheidjes op IFA 2015

Op de IFA in Berlijn worden de nieuwste huishoudelijke producten gepresenteerd. Meestal gaat het om een optimalisatie van eerdere ontwikkelingen. Ook maken we kennis met handigheidjes voor het huishouden.

2014

Nieuws | 12 december 2014

Blusdekens in de fik bij frituurbranden

Bij een test van de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop bleken 13 van de 16 geteste blusdekens in de fik te vliegen als ze gebruikt worden voor het blussen van een frituurbrand. Een filmpje laat spectaculaire beelden zien.

28 november 2014

Energiezuinig koken

Op jaarbasis kost koken op gas gemiddeld €44 per huishouden en op een elektrische kookplaat ruim €120, afhankelijk van het gebruikte systeem. Lees de tips om het energiegebruik te beperken.

Eerste indruk | 10 september 2014

Domotica huishoudelijke apparaten binnen handbereik

We horen al jaren dat er apparaten komen die met ons, of met elkaar kunnen communiceren. Dit jaar neemt dat concrete vormen aan. Zo deden we al een eerste indruk op van de Samsung-wasmachine die via wifi te bedienen is. Op de IFA-beurs in Berlijn zagen we ook dat andere fabrikanten nu domotica echt handen en voeten hebben gegeven.

2011

Nieuws | 22 juni 2011

Inductiekoken op één groep

Overstappen van koken op een gaskookplaat naar inductie? Met Smart Inductie van Bosch kun je koken op een inductieplaat die je op één groep kunt aansluiten.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in