! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goed voorbereid op reis

In de achtste en laatste videoreeks van KoopKracht alles over reizen. Kijk mee hoe campingbedjes worden getest, weet wat je rechten zijn bij vluchtvertraging en laat je niets wijs maken aan de balie bij autohuur in het buitenland.

Bekijk hier de laatste aflevering van KoopKracht

Of kijk KoopKracht bij de regionale omroepen AT5, NH, Omroep Flevoland, Omroep West en lokaal TV Valkenburg. Uitzendtijden vind je op de websites van de omroepen.
 • Koopkracht 8 item 2 test campingbedje

  Veilige campingbedjes

  Hoe worden campingbedjes getest? Loop mee door het testlaboratorium en zie hoe dat gebeurt. Welk van de 12 bedjes is het veiligst?  Bekijk de testresultaten

 • Koopkracht 8 item 3 compensatie vertraging

  Compensatie bij vluchtvertraging

  Wat kun je doen bij vertragingen, annuleringen en overboekte vluchten? Soms kun je compensatie krijgen.


  Check je vergoeding

 • Koopkracht 8 item 4 geschillencie reizen

  Geschillencommissie Reizen

  Heb je onenigheid met een bedrijf en kom er samen niet uit? Dan kun je terecht bij een geschillencommissie zoals de  Geschillencommissie Reizen.

  Ken je rechten

Bekijk hier eerdere afleveringen van KoopKracht

 • Koopkracht 7 item 1 hypotheek melkkoe

  Hypotheek als melkkoe

  Een hypotheek is een stevige kostenpost. Weet hoe het zit met risico-opslag en boeterente, mogelijk kun je flink op besparen. Zo voorkom je dat je wordt uitgemolken door je hypotheekverstrekker.

  Lees meer over hypotheken

 • Koopkracht 7 item 2 overstappen

  Kijk kritisch naar vaste lasten

  Op energiekosten en verzekeringen kun je al snel honderden euro’s per jaar besparen. Esmeralda legt uit hoe zij dit doet. Kom ook van de bank en neem ze eens kritisch onder de loep.

  Kijk hoe jij kunt besparen

 • Koopkracht 7 item 3 autopolis

  Postcode bepaalt premie autopolis

  De premie van je autopolis is vastgesteld naar regio, postcode en zelfs huisnummer. Met een identiek profiel betaal je op de ene plek gemiddeld ruim €400 meer dan op de andere. Zelfs in dezelfde straat.

  Bekijk het onderzoek

 • Koopkracht 3 item 1 Undercover Babydump

  Aankopen voor je kind

  Moeders op straat vertellen over hun aankoopervaringen met kinderspullen. Presentatrice Krista gaat undercover en ervaart de verkoopadviezen in een babywinkel. Kloppen die? Onze experts reageren.

  Check de babyuitzetlijst

 • Koopkracht 3 item 2 Labtest kinderwagens

  Kinderwagens getest

  Kinderwagens moeten natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Aan welke eisen moeten ze voldoen? Jaarlijks testen wij zo’n 15 modellen op veiligheid, gebruiksgemak en levensduur. Kijk mee met de test in het laboratorium.

  Testresultaten kinderwagens

 • Koopkracht 3 item 3 Luiertest door een vlogger

  De beste luiers

  Ons consumentenpanel test regelmatig luiers. Ook Cynthia is met 7 kinderen flink ervaren in luiers verschonen. Welke luiers passen haar peuter het best? Volg haar verslag en onze tests.


  Meer over de luiertest

 • Koopkracht 3 item 4 Succes regelgeving autozitjes

  Veiligere autostoeltjes

  In Nederland is het wettelijk verplicht om kinderen tot 135 cm in een passend autostoeltje te vervoeren. Wij testen elk half jaar weer nieuwe autostoeltjes en hebben ervoor gezorgd dat de veiligheidsnormen zijn aangepast.

  Testresultaten autostoeltjes

 • Koopkracht 2 Wel of geen garantie

  Wel of geen garantie?

  Gaat een product binnen de garantieperiode kapot, dan heb je recht op garantie. Maar ook daarna heb je mogelijk recht op gratis reparatie of vervanging. Wil jij weten of je garantie hebt?

  Doe de garantiechecker

 • Koopkracht 2 Laptop repareren

  Laptop repareren?

  Wat doe je als je laptop kapot gaat? Een nieuwe kopen of repareren? Ieder jaar komen er snellere laptops op de markt, maar misschien voldoet je oude nog. Ons stappenplan helpt je beslissen.

  Naar het stappenplan

 • Koopkracht 2 Koop aan de deur

  Bedenktijd aankoop

  De colportagewet is op initiatief van de Consumentenbond tot stand gekomen. Voor jouw aankoop aan de deur, op straat of tijdens een verkoopdemonstratie geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen.

  Lees wat je rechten zijn

 • Koopkracht 1 Meekijkers

  Thuis meekijken op afstand

  Je huis extra beveiligen? Of je huisdieren in de gaten houden? Voor KoopKracht testten we 3 IP-camera’s op installatie, gebruiksgemak en prijs. Zo weet je wat je in huis haalt.

  Bekijk alle testinformatie

 • Koopkracht 1 Veilig Online

  Computer gegijzeld

  Natuurlijk wil je veilig internetten. Maar gevaar ligt op de loer. Bekijk het verhaal van Kathelijn. Via phishingmail werd haar computer gegijzeld. Hoe voorkom je dit?


  Meer over veilig internetten

 • Koopkracht 1 Slimme apparaten

  Slimme apparaten

  Een voorverwarmd warm huis, koffie zetten via je smartphone. Handig, maar die slimme apparaten verzamelen wel jouw gebruiksgegevens. En wie is de baas daarover?

  Alles over slimme apparaten

 • Koopkracht 4 item 4 Succes makelaarsloon

  Dubbel makelaarsloon verboden

  Koop of verkoop je een huis dan betaal je de ingehuurde makelaar voor zijn diensten. Sinds 1990 mogen makelaars hun courtage of makelaarsloon alleen aan koper of verkoper berekenen en niet dubbel. Daar streden wij 25 jaar voor.

  Meer over makelaars

 • Koopkracht 4 item 3 Boormachines testen

  Boormachines proberen

  Op zoek naar een boormachine? Wij lieten fervente klussers verschillende typen proberen. Uiteraard hebben we veel meer machines uitgebreid getest. Bekijk de resultaten en ons koopadvies.

   

  Lees onze adviezen

 • Koopkracht 4 item 2 Verhuizen

  Het juiste verhuisbedrijf

  Veel mensen zien er enorm op tegen verhuizen. Maar met het juiste verhuisbedrijf voorkom je stress. Hoe vind je die goede verhuizer? En waarom verschillen de prijzen zo enorm? Volg Korine in haar zoektocht.


  Lees meer tips

 • Koopkracht 4 item 1 Brand en verzekeringen

  Verzekeringen: welke heb je nodig?

  Bij een verhuizing moet je aan van alles denken. Zo ook aan je verzekeringen. Voor brandschade bijvoorbeeld. Je wilt vast geen situatie waarin je bent onderverzekerd. Amanda vertelt over de brandschade aan haar huis.

  Voorkom onderverzekering