icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Laptops

Een laptop is voor de meeste mensen onmisbaar voor hun school of werk. Daarom testen wij elke 2 weken laptops die goed te verkrijgen zijn. Zo weet je zeker dat je de beste laptop koopt.
Bekijk de video

De beste laptops
Bekijk de uitslag van onze test.

Bekijk de beste

Nieuw & interessant

 • macbook pro eerste indruk
  Eerste indruk  |  14 dec.

  Apple MacBook Pro 2016

  Apple heeft onlangs 3 nieuwe MacBook Pro's uitgebracht: een 13 en 15 inch model met een nieuw smal aanraakschermpje (de Touch Bar) boven het toetsenbord, en een 13 inch model zonder deze Touch Bar. Wij probeerden het 13 inch model met touchbar uit.

 • macbook sfeerbeeld
  Nieuws  |  8 dec.

  test Apple MacBook Pro 2016

  Apple heeft de MacBook Pro-serie een opfrisbeurt gegeven. Het 2016-model heeft een modern uiterlijk en is flink dunner en lichter dan zijn voorganger, maar om dat te bereiken heeft Apple enkele beslissingen genomen die wat ons betreft minder goed uitpakken. We hebben de 13-inch versie getest.

   5 reacties
 • Goedkope Laptops
  Nieuws  |  11 nov.

  Extreem goedkope laptops getest

  Laptops worden gemiddeld steeds duurder, terwijl budgetlaptops goedkoper worden. Je vindt ze al vanaf €200 in winkels zoals BCC, Bol.com, Coolblue, Expert en Media Markt, maar ook steeds vaker in de doe-het-zelfzaak, de supermarkt en de speelgoedwinkel. Hoe goed doen ze het in onze test? Lees verder!

   13 reacties
 • Grote laptop test
  Nieuws  |  8 nov.

  Desktopvervangers getest

  Eind september en begin oktober lag de focus van de laptoptest op grote exemplaren waarmee je de bureaucomputer kunt vervangen. Er is weer iets te kiezen in deze categorie.

   10 reacties
 • Laptops-Hoewelaptopstesten a
  15 apr.

  Hoe wij laptops testen

  Lees hoe wij de verschillende laptops vergelijken en tot onze testresultaten komen.

 • lenova-Yoga-IFAlenova-Yoga-IFA

  Lenovo Yoga Book 2-in-1 tablet

  De Yoga Book van Lenovo is een 2-in-1-apparaat dat gelijk opvalt. Het is zowel een laptop als een tablet, net als andere 2-in-1s. Maar de Yoga Book heeft geen traditioneel toetsenbord. In plaats daarvan is er een Wacom-tablet geplaatst waarop je kunt schrijven of tekenen. En die combinatie hebben we nooit eerder gezien.

  Wij bekeken de Yoga Book kort op de IFA-beurs in Berlijn waar hij voor het eerst werd getoond.

Community

Hulp nodig?

Welke laptop heb ik nodig voor het bewerken van een foto? Wat voor slimme accessoires zijn er verkrijgbaar voor een laptop? Stel je vraag aan de Community of deel je eigen ervaringen.