icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Oudere modellen MacBook Pro 15 inch hebben risico op brandgevaar

Nieuws
|
Apple heeft vastgesteld dat de accu in een beperkt aantal 15-inch MacBook Pro's van de oudere generatie oververhit kan raken. Dit kan een brandveiligheidsrisico vormen. Heb je een MacBook Pro? Lees dan hieronder wat je moet doen.
Dennis Pronk_S

Dennis Pronk   Expert ElektronicaBijgewerkt op:16 augustus 2019

apple-macbook-retina-waarschuwing

Update 16 augustus 2019

Zowel de Amerikaanse (FAA) als Europese (EASA) luchtvaartautoriteiten waarschuwen reizigers over de getroffen MacBooks. Zorg ervoor dat Apple jouw MacBook repareert zodat deze ook het vliegtuig in mag.

Oudere generatie

Nieuwere MacBooks zijn niet getroffen. Heeft jouw MacBook een touchbar (smal aanraakscherm in de vorm van een strook) of een toetsenbord met flinterdunne toetsen? Dan hoef je je geen zorgen te maken.

De betrokken laptops werden voornamelijk verkocht tussen september 2015 en februari 2017. Het gaat om het model met de oude vormgeving, te herkennen aan de wat dikkere toetsen, kleiner touchpad en herkenbare luidsprekergril aan de rechter- en linkerkant van het toetsenbord.

Controleer jouw MacBook - Stap 1

Het serienummer bepaalt of jouw MacBook in aanmerking komt voor een gratis reparatie. Je vindt deze eenvoudig door je MacBook Pro op te starten en daarna linksboven in de menubalk op het appeltje te klikken, dan klik je op 'Over deze mac'. Vervolgens verschijnt er een scherm met allerlei informatie over jouw MacBook Pro, waaronder het serienummer.

Controleer jouw MacBook - Stap 2

Nu je het serienummer weet ga je naar de speciaal ingerichte pagina van Apple, waar je je serienummer invult. Als blijkt dat jouw MacBook Pro een risico vormt op brandgevaar, dan maak je een afspraak bij een erkende Apple serviceprovider of een Apple Store.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.