icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Beste laptop

We testen elke 2 weken laptops van topmerken als Acer, Apple, Asus, HP en Lenovo. Deze zijn verdeeld in 4 categorieën, gebaseerd op de grootte van de schermdiagonaal. We kijken onder andere naar hard- en software, gebruiksgemak en snelheid. Zo vind jij altijd de beste laptop. De laatste update is van oktober 2016.

Bekijk de testresultaten

Eric Verlooij

Expert Elektronica

 
DeBeste_categorie_Laptop_11inch

We testten 10 laptops met een beeldschermdiagonaal van 11 inch of kleiner, die goed verkrijgbaar zijn. Er komen zelden onvoldoendes uit de test, maar 2 modellen zitten net onder de 5,5. Eén laptop is zowel Beste uit de Test als Beste Koop. De laatste testresultaten zijn van oktober 2016.

Beste uit de test & Beste koop

Testoordeel6,0Vanaf € 399,-


DeBeste_categorie_Laptop_11-13inch

We hebben 34 laptops getest met beeldschermdiagonalen van 11 tot 13 inch, die goed verkrijgbaar zijn. Deze laptops testten we onder andere op hard- en software, gebruiksgemak en snelheid. Eén laptop verdient het predicaat Beste uit de Test en er is 1 laptop Beste Koop. De nieuwste testresultaten zijn van oktober 2016.

Beste uit de test

Testoordeel7,2Vanaf € 1.549,-


Beste koop

Testoordeel7,1Vanaf € 999,-


DeBeste_categorie_Laptop_13-16inch

In deze 'meest verkochte' categorie hebben we 61 laptops getest die goed verkrijgbaar zijn. We testten ze onder andere op hard- en software, gebruiksgemak en snelheid. 2 laptops verdienen het predicaat Beste uit de Test. Daarnaast mag 1 laptop zich Beste Koop noemen. De nieuwste testresultaten zijn van oktober 2016.

Beste uit de test

Testoordeel7,8Vanaf € 999,-


Beste uit de test

Testoordeel7,8Vanaf € 999,-


Beste koop

Testoordeel7,4Vanaf € 499,-


DeBeste_categorie_Laptop_16+inch

Laptops van 16 inch en groter zijn de grootste modellen laptops die beschikbaar zijn. Hiervan hebben we 22 goed verkrijgbare modellen getest, onder andere op hard- en software, gebruiksgemak en snelheid. Eén laptop mag zich Beste uit de Test noemen. Daarnaast is er 1 laptop met het predicaat Beste Koop. De laatste testresultaten zijn van oktober 2016.

Beste uit de test

Testoordeel7,9Vanaf € 879,-


Beste koop

Testoordeel7,5Vanaf € 599,-


Vergelijk laptops

Laptops onafhankelijk getest

Top 3 aandachtspunten uit de laptoptest:

  1. Prijs: de prijzen lopen uiteen van ongeveer €200 tot €2600. Een heel dure laptop is vaak niet nodig. Voor de meeste mensen is een laptop van rond de €500 ruim voldoende.
  2. Accuduur: ruim de helft van de geteste laptops heeft een accuduur van 5 uur of langer.
  3. Touch: veel geteste laptops hebben een touchscreen.

Bespaar direct! Bekijk de testresultaten en kies voor de beste laptop!

Beste laptop

Kies een laptop met een goede prijs-kwaliteitverhouding en bespaar flink. Een goedkoop model van rond de €500 scoort even goed als een model van ongeveer €1000!

  • 4 laptops  zijn Beste Koop
  • 4 laptops komen als Beste uit de Test

Kies eenvoudig de beste laptop

We hebben meer dan honderd goed verkrijgbare laptops getest, maar welke is nu de beste? Bekijk de testresultaten en krijg toegang tot de test. Zo zie je eenvoudig welke laptop het beste scoort. Dat scheelt een hoop geld en gedoe!

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten