icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

Beste laptop van 16 inch en groter

Dit zijn de laptops met de grootst verkrijgbare schermen. Erg fijn, omdat je veel kwijt kunt op je scherm. Let wel op de resolutie (het aantal puntjes op het scherm). In deze categorie zijn namelijk nog veel laptops te koop met een relatief lage resolutie, waardoor het beeld er korrelig en opgeblazen uit kan zien. Wij raden aan om minimaal een scherm te kiezen met 1600x1000 pixels.

17 inch-laptops zijn groot en erg zwaar in gewicht. Daarnaast gaat de accu maar zelden langer dan 5 uur mee en zijn ze voor gebruik onderweg niet erg geschikt. Het zijn vooral desktopvervangers.

Een cd-rom of dvd-speler is langzaam aan het verdwijnen, maar bij de 17 inch-laptops komen we ze nog regelmatig tegen. Handig als je een dvd wilt kijken op je laptop of nog oude software op cd/dvd hebt die je wilt installeren.

Eric Verlooij

Expert Elektronica


De beste laptop voor jou

Op zoek naar een nieuwe laptop? Met zoveel keuze, kun je wel wat hulp gebruiken. Log in of maak gratis kennis en bekijk de best geteste laptops.

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport Laptops
 • DeBeste_categorie_Laptop_16+inch

  Beste uit de Test

  Richtprijs € 800,-

  Testoordeel 7,7

  0 reviews

 • DeBeste_categorie_Laptop_16+inch

  Beste Koop

  Richtprijs € 600,-

  Testoordeel 7,3

  0 reviews

Laptops onafhankelijk getest

Top 3 aandachtspunten uit de laptoptest:

 1. Prijs: de prijzen lopen uiteen van ongeveer €200 tot €2600. Een heel dure laptop is vaak niet nodig. Voor de meeste mensen is een laptop van rond de €500 ruim voldoende.
 2. Accuduur: ruim de helft van de geteste laptops heeft een accuduur van 5 uur of langer.
 3. Touch: veel geteste laptops hebben een touchscreen.

Bespaar direct! Bekijk de testresultaten en kies voor de beste laptop!

Beste laptop

Kies een laptop met een goede prijs-kwaliteitverhouding en bespaar flink. Een goedkoop model van rond de €500 scoort even goed als een model van ongeveer €1000!

 • 4 laptops  zijn Beste Koop
 • 4 laptops komen als Beste uit de Test

Kies eenvoudig de beste laptop

We hebben meer dan honderd goed verkrijgbare laptops getest, maar welke is nu de beste? Bekijk de testresultaten en krijg toegang tot de test. Zo zie je eenvoudig welke laptop het beste scoort. Dat scheelt een hoop geld en gedoe!

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten