icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste laptop van 16 inch en groter

In de categorie 'groter dan 16-inch' testten we, in januari 2018, 12 goed verkrijgbare modellen op hard- en software, gebruiksgemak, repareerbaarheid en snelheid. In totaal krijgt 1 laptop het predicaat Beste uit de Test en Beste Koop. Met een testoordeel van een 6,7 scoort deze het hoogst en is toch nog betaalbaar. Daarnaast scoort een andere laptop ook een 6,7 en Beste Uit de Test, maar vanwege zijn prijs komt hij niet in aanmerking voor de Beste Koop.

Eric Verlooij
Eric Verlooij

Expert Elektronica


De best geteste laptop

Lees alles over de geteste laptops, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport laptops (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport Laptops
 • DeBeste_categorie_Laptop_16+inch

  Beste uit de Test & Beste Koop

  Vanaf € 505,94

  Testoordeel 6,7

  0 reviews

 • DeBeste_categorie_Laptop_16+inch

  Beste uit de Test

  Richtprijs € 1.000,-

  Testoordeel 6,7

  0 reviews

Laptops onafhankelijk getest

Top 3 aandachtspunten uit de laptoptest:

 1. Prijs: de prijzen lopen uiteen van ongeveer €200 tot €2600. Een heel dure laptop is vaak niet nodig. Voor de meeste mensen is een laptop van rond de €500 ruim voldoende.
 2. Accuduur: ruim de helft van de geteste laptops heeft een accuduur van 5 uur of langer.
 3. Touch: veel geteste laptops hebben een touchscreen.

Bespaar direct! Bekijk de testresultaten en kies voor de beste laptop!

Beste laptop

Kies een laptop met een goede prijs-kwaliteitverhouding en bespaar flink. Een goedkoop model van rond de €500 scoort even goed als een model van ongeveer €1000!

 • 4 laptops  zijn Beste Koop
 • 4 laptops komen als Beste uit de Test

Kies eenvoudig de beste laptop

We hebben meer dan honderd goed verkrijgbare laptops getest, maar welke is nu de beste? Bekijk de testresultaten en krijg toegang tot de test. Zo zie je eenvoudig welke laptop het beste scoort. Dat scheelt een hoop geld en gedoe!

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten