icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Professioneel getest!

De beste laptop van 16 inch en groter

Wat is de beste grote laptop (schermdiagonaal van 16 inch en groter)? Wij zochten het voor je uit. Alle laptops testen we zelf en dat doen we heel zorgvuldig. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben laptops van 16 inch en groter voor je getest

Laat onze test je helpen om een goede laptop te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke laptop uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke laptops vanaf 16 inch goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

Al lid? Log in en bekijk de test

Drie highlights uit de test

Zware en grote laptops testen we op de belangrijkste eigenschappen voor thuisgebruik: kracht, snelheid, opslagruimte, hard- en software. Zijn ze geschikt als vervanger voor je desktop? Lees meer over hoe wij laptops testen

 • Laptops groter dan 16 inch highlight 1 - opslagkwaliteit

  1. Opslagruimte

  Wordbestandjes nemen niet zoveel plek in, maar je foto- en filmcollectie des te meer. Op de doos van je nieuwe laptop staat 500 GB opslagruimte? Heel goed, maar dan weet je nog niet hoeveel vrije ruimte er beschikbaar is op de harde schijf. Vaak blijkt een flink deel al in gebruik genomen door de fabrikant. Wij gaan voor je na in onze test wat je werkelijk krijgt aan opslag.

 • Laptops groter dan 16 inch highlight 2 - krachtig en snel

  2. Krachtig en snel

  Lange opstarttijd of problemen om meerdere programma's tegelijk te draaien? De snelheid waarmee jouw laptop zijn taken kan uitvoeren is een samenspel van een krachtige processor en een snelle SSD. In onze snelheidstest meten we de prestaties op al deze punten.

 • Laptops groter dan 16 inch highlight 3 - groot scherm

  3. Groot scherm

  Een groot scherm is natuurlijk mooi, maar dan moet de kwaliteit wel goed zijn. Dat betekent niet alleen een hoge resolutie (veel puntjes), maar ook de kwaliteit van het scherm zelf. Heel belangrijk, want alleen daarmee zien films op je laptop er levensecht uit.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen laptops op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van laptops en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste laptop is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde

  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.