icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Beste laptop kleiner dan 13 inch

Deze laptops zijn vooral bestemd voor mensen die regelmatig met hun laptop op stap zijn. Ze zijn licht van gewicht en beperkt van omvang. Er is wel verschil: de 12 inch-laptops zijn doorgaans krachtiger dan hun 10- en 11 inch-broertjes.

Vooral de goedkope 10- en 11 inch-modellen zijn zeker niet geschikt om actief en langdurig op te werken en zijn eigenlijk alleen interessant voor onderweg. Een simpele spreadsheet lukt nog wel, maar daarmee is het vaak wel gezegd. 

Dat geldt zeker niet voor de best scorende laptops zoals de Apple MacBook en de Surface Pro van Microsoft. Deze laptops zijn zeer krachtig, maar daardoor ook een stuk duurder.

Eric Verlooij
Eric Verlooij

Expert Elektronica


De beste laptop voor jou

Op zoek naar een nieuwe laptop? Met zoveel keuze, kun je wel wat hulp gebruiken. Log in of maak gratis kennis en bekijk de best geteste laptops.

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport Laptops
 • laptop tot 13

  Beste uit de Test

  Vanaf € 1.753,-

  Testoordeel 7,3

  0 reviews

 • laptop tot 13

  Beste uit de Test

  Vanaf € 1.499,-

  Testoordeel 7,3

  0 reviews

Laptops onafhankelijk getest

Top 3 aandachtspunten uit de laptoptest:

 1. Prijs: de prijzen lopen uiteen van ongeveer €200 tot €2600. Een heel dure laptop is vaak niet nodig. Voor de meeste mensen is een laptop van rond de €500 ruim voldoende.
 2. Accuduur: ruim de helft van de geteste laptops heeft een accuduur van 5 uur of langer.
 3. Touch: veel geteste laptops hebben een touchscreen.

Bespaar direct! Bekijk de testresultaten en kies voor de beste laptop!

Beste laptop

Kies een laptop met een goede prijs-kwaliteitverhouding en bespaar flink. Een goedkoop model van rond de €500 scoort even goed als een model van ongeveer €1000!

 • 4 laptops  zijn Beste Koop
 • 4 laptops komen als Beste uit de Test

Kies eenvoudig de beste laptop

We hebben meer dan honderd goed verkrijgbare laptops getest, maar welke is nu de beste? Bekijk de testresultaten en krijg toegang tot de test. Zo zie je eenvoudig welke laptop het beste scoort. Dat scheelt een hoop geld en gedoe!

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten