icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Commodore 64 is terug

Nieuws
|
Een Amerikaans bedrijf heeft onlangs nieuw leven geblazen in één van de eerste succesvolle thuiscomputers: de Commodore 64. Ondanks dat het uiterlijk hetzelfde is gebleven, geldt dat niet voor de binnenkant.
Eric Verlooij

Eric Verlooij   Expert laptopsGepubliceerd op:20 april 2011

Commodore 64

Waar het origineel slechts 64 KB aan intern werkgeheugen aan boord had, zit er standaard 2 GB in deze moderne versie. Verder bezit deze Commodore 64x een aantal usb-poorten, geheugenkaartlezer, HDMI en een dvd-station.

De Commodore 64x draait op een (1,8 GHz) Intel Atom processor, net zoals de meeste netbooks. Vergeleken met moderne computers geen rekenwonder, maar wel ten opzichte van de oorspronkelijke 1 MHz-processor die in de echte Commodore 64 zat.

De Commodore 64x heeft een eigengemaakt, nieuw besturingssysteem aan boord, maar er kan ook Windows 7 op geïnstalleerd worden. Via emulatorsoftware kan het oorspronkelijk besturingssysteem met het bekende blauwe scherm gebruikt worden.

Het eenvoudigste model is via de website te bestellen voor rond de 600 dollar.

Bron: Commodore

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.