icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkope 10 inch touchnotebook bij de Aldi

Nieuws
|
De Aldi verkoopt vanaf woensdag 28 januari een 10 inch touch-notebook voor maar €299. De Consumentenbond heeft de Touchnotebook MD 99330 al eens eerder onder de loep genomen. Hoewel het apparaat er op het eerste gezicht uitziet als een aantrekkelijke notebook, zitten er toch wat haken en ogen aan.
Eric Verlooij

Eric Verlooij   Expert laptopsGepubliceerd op:28 januari 2014

Op wat speling in het scherm na is de notebook een stevig geheel gemaakt van kunststof. Eentje met veel aansluitingen waaronder usb 3.0. Wel is deze notebook wat aan de zware kant.

Aanraakscherm
Als leuke extra heeft de notebook een 10 inch-aanraakscherm waarmee je Windows 8 kunt bedienen. Uit onze review bleek al dat het aanraakscherm goed werkt. Aanrakingen worden goed geregistreerd en swipen (vegen) over het scherm gaat ook erg makkelijk.

Capaciteit
De notebook bevat een ruime harde schijf van 500 GB. Aardig wat ruimte voor de opslag van documenten, foto's, films en muziek. Helaas wordt de notebook aangedreven door een trage processor waardoor multitasken niet echt een optie is. Het openen van een paar internetvensters kan de notebook nog wel aan, maar ga je meer programma's openen dan krijgt de notebook het zwaar.

Accu
Verwacht van deze notebook ook geen lange accuduur. Waar in de meeste laptops een accu zit met 4 of 6 cellen, bevat de accu in deze notebook er maar 3. Met intensief gebruik kom je dan ook niet verder dan zo'n 3 uur gebruik. Bij licht gebruik kun je er wat langer mee doen en zit je aan de 5 tot 6 uur.

Spotgoedkoop
Ondanks de minpunten hierboven is de Touchnotebook MD 99330 spotgoedkoop (€299). Je krijgt er bovendien een volledige versie van Microsoft Office Home & Student 2013 bij. De notebook is dan ook vooral bedoeld als een leuk schootcomputertje voor erbij om af en toe een documentje te typen. Wil je kunnen multitasken, een lange accuduur en een goed toetsenbord dan moet je deze laten staan.

Bekijk nu de aanbieding.

Lees onze volledige review van de Touchnotebook MD 99330 (Medion Akoya E1318T).

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.