icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Lenovo laptops opnieuw onveilig door meegeleverde software

Nieuws
|
Voor de derde keer in korte tijd lopen Lenovo-gebruikers een veiligheidsrisico door meegeleverde software van Lenovo. Veel laptops zijn hierdoor kwetsbaar, waaronder veel modellen uit de Yoga-reeks.
Elvin Dujardin

Elvin Dujardin   Expert ElektronicaGepubliceerd op:16 juni 2016

nieuws-Lenovo

Na eerdere incidenten met de Lenovo-software SuperFish en Solution Center is weer een voorgeïnstalleerd programma van Lenovo verantwoordelijk voor een veiligheidsrisico op laptops en desktops. Deze Accelerator Application bevat een kwetsbaarheid waardoor iemand met kwade bedoelingen op de pc kan inbreken, via een zogenaamde ‘man-in-the-middle’ aanval. Hierbij kan de aanvaller zich voordoen als een betrouwbare partij, zoals een bank, om toegang te krijgen tot je gegevens.

Lenovo heeft deze Accelerator Application op veel laptops en desktops voorgeïnstalleerd, waaronder op laptops uit de bekende Yoga-reeks. Controleer op de website van Lenovo of jouw laptop hier ook onder valt. 

Verwijderen

Het bedrijf uit China raadt gebruikers aan om het programma van de getroffen laptops meteen te verwijderen. Op dezelfde pagina staat hoe je dat handmatig doet. Je kunt ook een klein programma van Lenovo installeren om je hiermee te helpen. 

Lees ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.