icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Lenovo laptops opnieuw onveilig door meegeleverde software

Nieuws
|
Voor de derde keer in korte tijd lopen Lenovo-gebruikers een veiligheidsrisico door meegeleverde software van Lenovo. Veel laptops zijn hierdoor kwetsbaar, waaronder veel modellen uit de Yoga-reeks.

Elvin Dujardin , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 16 juni 2016

nieuws-Lenovo

Na eerdere incidenten met de Lenovo-software SuperFish en Solution Center is weer een voorgeïnstalleerd programma van Lenovo verantwoordelijk voor een veiligheidsrisico op laptops en desktops. Deze Accelerator Application bevat een kwetsbaarheid waardoor iemand met kwade bedoelingen op de pc kan inbreken, via een zogenaamde ‘man-in-the-middle’ aanval. Hierbij kan de aanvaller zich voordoen als een betrouwbare partij, zoals een bank, om toegang te krijgen tot je gegevens.

Lenovo heeft deze Accelerator Application op veel laptops en desktops voorgeïnstalleerd, waaronder op laptops uit de bekende Yoga-reeks. Controleer op de website van Lenovo of jouw laptop hier ook onder valt. 

Verwijderen

Het bedrijf uit China raadt gebruikers aan om het programma van de getroffen laptops meteen te verwijderen. Op dezelfde pagina staat hoe je dat handmatig doet. Je kunt ook een klein programma van Lenovo installeren om je hiermee te helpen. 

Lees ook:

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.