icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

LG Optimus Pad

Eerste indruk
|
Ook LG wil graag een graantje meepikken van de tabletgekte en voegt daar nog wat extra's aan toe: 3D foto- en filmopnames. De LG Optimus Pad wordt vanaf mei verkocht. De Consumentenbond had hem alvast in handen tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.
Eric Verlooij

Eric Verlooij   Expert laptopsGepubliceerd op:15 februari 2011

MerkLG

Richtprijs€ Nog onbekend

TypeOptimus Pad

LG Optimus Pad preview

LG presenteerde op het Mobile World Congress in Barcelona de Optimus Pad, een tablet met wat extra's: 3D foto- en filmopnames. De tablet is vanaf mei te koop, maar de Consumentenbond kreeg alvast een voorproefje. LG durft de slag met de concurrentie aan en liet in een filmpje zien in welke opzichten de Optimus Pad volgens LG beter is dan de iPad.

Formaat

De LG Optimus Pad is een 8,9"-tablet dat draait op Android 3.0. De Pad is smaller dan de iPad, maar weer een flinke slag groter dan de Galaxy Tab 7". Door de kleinere breedte is het gemakkelijker om het toetsenbord met twee duimen te bedienen terwijl je de Pad in staande stand met 2 handen vasthoudt.

LG-optimus-padDrie camera's

De Optimus Pad heeft maarliefst 3 camera's. Eentje aan de voorkant van 2 megapixel- en twee 5 megapixel-camera's waarmee je 3D-foto's en -filmpjes kunt opnemen.

Afspelen 3D-content

Een minpunt: Je kunt de opgenomen 3D-content niet op de LG Optimus Pad afspelen. Om de content in 3D te bekijken, moet je deze overbrengen naar een apparaat dat ook 3D kan afspelen, bijvoorbeeld een 3D-tv. Je kunt je telefoon via micro-HDMI aansluiten op een 3D-tv. Je hebt dan wel een speciale 3D-bril nodig om in de content ook diepte te kunnen zien.

Meer nieuws en previews van het Mobile World Congress?

Van 14 tot 17 februari 2011 vond het Mobile World Congress (MWC) plaats in Barcelona. De Consumentenbond was in Barcelona en deed verslag van de interessantste mobiele telefoons, tablets en trends op het gebied van mobiele telefonie. Lees nieuws en previews vanuit het Mobile World Congress.

Tablet pc's vergelijken?

Bekijk ons dossier over Tablet pc's

tab

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.