icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Back-ups maken in Windows 8

Wouter Rensink

Wouter Rensink , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 21 oktober 2013

Windows 8 heeft de functie Bestandsgeschiedenis. Automatisch maakt Windows alleen kopieën van instellingen en bestanden in de bibliotheken. Bewaar je belangrijke bestanden op andere harde schijven of partities, dan zul je die zelf af en toe moeten back-uppen.

Back-up instellen

  1. Sluit een externe harde schijf aan die je voor back-ups wilt gebruiken.
  2. Ga naar het startscherm met de blokken en typ bestandsgeschiedenis. Klik op Instellingen en dan op Bestandsgeschiedenis.
  3. Je kunt nog kiezen voor een andere schijf of een aangesloten usb-stick door in het menu links te klikken op Station selecteren.
  4. Klik op Inschakelen. Als de harde schijf een netwerkschijf is, kun je hem aanbevelen bij de andere gebruikers van het netwerk.
  5. Klik op Nu uitvoeren om een back-up te maken.
  6. Klik op Geavanceerde instellingen hoe vaak er een back-up moet worden gemaakt en hoe lang je die wilt bewaren.

Lees meer over:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.