icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Tablets ook van Google

Nieuws
|
Na de lancering van de Google Nexus (S) smartphone, lijkt internetreus Google zich ook op de tabletmarkt te richten.
Eric Verlooij

Eric Verlooij , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 1 april 2011

Tabletcomputers als de Apple iPad en de Samsung Galaxy Tab zijn hot, en voor sommigen al een (beoogde) vervanging van de note- of netbook. Google denkt dat de markt van tablets flink zal groeien en wil dan ook een graantje meepikken.  

De Google Nexus Tablet, zoals hij volgens insiders waarschijnlijk gaat heten, zal uiteraard zijn voorzien van Google's eigen mobiele besturingssysteem Android, maar dan versie 3.0 ('Honeycomb'). De huidige generatie tablets werkt nog met versie 2.2 of 2.3. 

Naar verwachting zal LG Electronics de Google Nexus Tablet produceren. Bij de Koreaanse producent van consumentenelektronica zullen de tabletjes waarschijnlijk ergens tussen juli en oktober van de band rollen.

Bron: CNET.com

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.