icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test: beste beeldscherm voor thuiswerken

Test
|
Wij testten 20 monitoren met schermen van 24 t/m 27 inch, speciaal voor thuiswerken. Hierbij keken we naar beeldkwaliteit, aansluitingen, verstelbaarheid, extra mogelijkheden en energieverbruik. Welk beeldscherm is de beste?

Elvin Dujardin , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 14 april 2020

Screen-6

Test beeldschermen voor thuiswerken

Laatste update: 14 april 2020

Wij zijn er bijna..

3 Highlights uit de test

 1. 1
  Goede beeldkwaliteit beeldscherm

  De duurste beeldschermen hebben niet automatisch het mooiste beeld. Twee monitoren van €150 tot €190 zijn erg goed voor kantoorwerk. Zij doen het zelfs beter dan schermen die 2 keer zoveel kosten. 

 2. 2
  Veel computerschermen niet verstelbaar

  Voor een goede zithouding is het belangrijk dat je het computerscherm in hoogte kunt verstellen. Helaas kan dat bij 8 van de 20 geteste modellen niet.

 3. 3
  Monitor voor thuiswerken

  Monitors veranderen niet zo snel en computerschermen van een paar jaar oud kunnen vaak nog prima mee. In onze test scoort een scherm uit 2014 bijvoorbeeld beter dan de meeste modellen uit 2018 of 2019.

Conclusie

Wat de beste monitor voor thuiswerken? Wat ons betreft heeft een goed beeldschap deze eigenschappen:

 • Je moet hem optimaal kunnen verstellen, zodat hij met de bovenste rand ongeveer op ooghoogte staat. Er zijn verschillende manieren. Een draaibare voet, kantelbaar scherm (portretmodus) of in hoogte verstelbaar. Dat laatste is voor een goede zithouding veruit het belangrijkste.
   
 • Hij mag geen storende afwijkingen hebben, zoals een slechte verdeling van het achtergrondlicht, slechte kijkhoeken of een onnatuurlijke kleurweergave. Met storend bedoelen we in dit geval opvallende kenmerken die iedereen kan zien, ook wie geen getraind oog heeft.
   
 • De resolutie en het schermformaat moeten passen bij je werkzaamheden. Voor kantoorwerk volstaat full hd (1080p). Kijk je af en toe ook een film, dan is een monitor met een hogere resolutie prettig. Dan kun je ook kiezen voor een scherm met quad hd-resolutie (1440p). Ultra hd (4k) voegt meestal weinig toe, hooguit voor beeldbewerking.   

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.