icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ultrabooks

Nieuws
|
Eind mei introduceerde Intel het nieuwe ultrabook-concept. Ultrabooks zijn nóg dunner en lichter dan de huidige generatie notebooks. Asus was één van de eerste fabrikanten die het ultrabook-concept uit heeft gewerkt naar een daadwerkelijk product, de UX21 en UX31.
Eric Verlooij

Eric Verlooij , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 19 september 2011

De Asus UX31 (13,3") en de UX21 (11,6") zijn, naast de schermomvang, aan de binnenkant vrijwel identiek met uitzondering van de opslagruimte. Beide modellen hebben een SSD opslagmedium aan boord waarbij de UX31 256 GB op kan slaan en de UX21 128 GB. De kleinere UX21 heeft een iets compacter toetsenbord en touchpad. Bovendien heeft het grotere model nog een geheugenkaartlezer.

Verder hebben beide modellen een Intel Core i7 processor die op 1,8 GHz draait en 4 GB intern geheugen. Bij dunne notebooks zoals deze, kan de accuduur in gevaar zijn. Er is immers minder ruimte om de accucellen te plaatsen. Asus zelf heeft opgegeven dat beide modellen toch nog tussen de 5 a 6 uur meegaan op een volle acculading.

Alle twee de Asus ultrabooks zijn eind oktober verkrijgbaar en zullen zo rond de €1000 gaan kosten.

Bron: persbericht

Meer info: asus.nl, intel.nl

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.