icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Typen op zonne-energie

Nieuws
|
Het tijdperk van lege batterijen bij een draadloos toetsenbord zijn voorbij. Logitech heeft een toetsenbord op de markt gebracht dat werkt op zonne-energie en oo bij kunstlicht.
Eric Verlooij

Eric Verlooij , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 1 februari 2011

Een draadloos toetsenbord van Logitech maakt losse batterijen overbodig. De Wireless Solar Keyboard K750 (€80) werkt op zonne-energie en zelfs op kunstlicht.

Het dunne, gestroomlijnde toetsenbord heeft zonnecellen aan de bovenkant die energie kunnen opvangen uit het licht van bijvoorbeeld een bureaulamp en ander omgevingslicht.

Accu

De energie wordt opgeslagen in een kleine accu. Volgens Logitech kan de K750 op een volle accu 4 maanden lang, 8 actieve uren per dag meegaan. Het toetsenbord is gemaakt voor de pc, compleet met Windows-toetsen, maar werkt ook op de Mac. Aansluiten is zeer eenvoudig. Je hoeft geen drivers of andere programma’s te installeren. Het inpluggen van de bijgeleverde usbontvanger volstaat al.

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.