icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste ledlamp

We hebben ledlampen van bekende lampenfabrikanten en huismerken getest. We testten in 2017 peertjes met grote fitting, en in 2018 spots met GU10-fitting. We keken naar energiezuinigheid, maar ook naar de kwaliteit van het licht. Er zijn veel goede lampen bij. Maar de kwaliteit van verschillende modellen van hetzelfde merk varieert soms nogal.


 • Beste-LED-Spotje producticoon

  Begin 2018 hebben we 30 ledspots van bekende lampenfabrikanten en huismerken getest. We kozen voor de meest gebruikelijke fitting, GU10. We keken naar energiezuinigheid, maar ook naar de kwaliteit van het licht. En of de lichtbundel wel net zo nauw of wijd is als op de verpakking staat. Er zijn veel goede lampen bij. De kwaliteit van de goedkoopste modellen varieert tussen zeer goed en zeer slecht.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,2 Richtprijs € 6,-


  Beste Koop

  Testoordeel 6,6 Richtprijs € 3,-


 • Beste-LED-Peertje producticoon

  Jaarlijks testen wij ledlampen van bekende lampenfabrikanten en huismerken. In september 2017 voegden we de resultaten van onze nieuwste test toe aan de vergelijker. We testten peertjes met grote fitting. We keken naar energiezuinigheid, maar ook naar de kwaliteit van het licht. Welke modellen zijn Beste uit de Test en Beste Koop?

  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,1 Vanaf € 5,99


  Beste Koop

  Testoordeel 7,6 Richtprijs € 5,-


Beste ledlamp

Belangrijkste aandachtspunten uit de ledlampentest:

 1. Rendement: welke ledlamp geeft het meeste licht en verbruikt daarbij het minst?
 2. Lichtopbrengst: klopt de gemeten hoeveelheid licht met wat er op de verpakking staat en verschillen exemplaren niet teveel?
 3. Lichtkleur: klopt de lichtkleur met wat op de verpakking staat?
 4. Kleurweergave: hoe goed geeft de lamp kleuren weer?

Bekijk de testresultaten en bespaar direct door de beste ledlamp aan te schaffen.

Beste ledlamp

De beste ledlamp is over de hele linie goed. Er zijn heel goed scorende voordelige ledlampen bij. Welke van de lampen biedt het meeste rendement en welke heeft de beste lichtopbrengst? Over sommige merken zijn consumenten minder tevreden. Vergelijk de ledlampen en kies de beste. Bekijk de testresultaten

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen.

Bekijk de testresultaten

Vergelijk ledlampen