icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

Slimme Ikea lampen nu ook in kleur

Nieuws|Ikea breidt haar serie van slimme verlichting uit met een kleurenversie van de Trådfri ledlamp. De serie lijkt hierdoor nog meer op de Philips Hue verlichting.

Laurien Kokkeler

Laurien Kokkeler , Expert Elektronica Gepubliceerd op:3 oktober 2017

lamp-kleur-ikea

Kies je eigen kleur

Sinds 1 oktober ligt de Ikea Trådfri in kleur in de winkel. Als je hem bedient met de afstandsbediening heb je de keuze uit 9 kleuren: 5 ‘traditionele’ tinten tussen wit en oranje, de overige 4 zijn wat extremer: rood, roze, paars en blauw. 

Hij is te koop samen met een afstandsbediening voor €35. Dit is dezelfde afstandsbediening die we eerder al bekeken, met een druk op de knop loop je de reeks kleuren af en het licht is ook te dimmen.

Lamp ook te bedienen met je smartphone

ledlamp-kleurenAfgelopen april probeerden we de Ikea Trådfri serie uit: een 'smart lighting collectie' waarmee je ledlampen draadloos op afstand kunt bedienen. Dit kan met een losse dimmer én via een app op je smartphone.

Als je de nieuwe gekleurde variant verbindt met de hub van Ikea, is hij via je smartphone te bedienen en heb je de keuze uit 20 kleuren. Dit werkt soepel. Je kunt niet uit een heel spectrum van kleuren kiezen zoals Philips Hue, maar met 20 kleuren kom je een heel eind. 

Nu Ikea ook een kleurenversie van haar slimme ledlamp heeft uitgebracht, lijkt het geheel nog meer op de bekende Hue lampen van Philips.

Bekijk ook: