! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Star Shower Motion sterrenverlichting

Eerste indruk
|
Met de Star Shower Motion projecteer je 6.000 'sterren' met één druk op de knop in huis of op huis. De projectie kun je stil laten staan of laten bewegen.
Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 20 december 2016

Merk Star Shower

Prijs €89,95

Type Motion laserlicht systeem

Conclusie

De Star Shower Motion projecteert een rustig bewegend beeld van groene en rode stipjes op plafond of muur. Voor buiten vinden wij hem minder geschikt omdat buren of verkeer er last van kunnen hebben. Maar ook als je zelf binnen zit en naar buiten kijkt, kijk je makkelijk in de straal en dat is niet goed voor je ogen.

Opties

De Star Shower Motion heeft groene en in mindere mate rode lampjes. Je kunt kiezen voor een combinatie van beide of alleen groen. Het zijn overigens geen sterretjes maar stipjes die hij projecteert.

Je kunt het beeld laten bewegen, dan draaien de stipjes in verschillende patroontjes over de muur. Het is een prettig tempo waarin ze bewegen. Wil je geen beweging dan kun je het beeld ook stil zetten.

De Star Shower Motion is met een afstandsbediening te bedienen. Er zit een lichtsensor op, zodat hij niet aan gaat als het te licht is. Hij ging bij ons niet vanzelf uit als hij aan was en je hem in het licht hield.

Bereik 

Het bereik is vrij groot. Je kunt er de gevel van een huis mee beslaan, maar als je buren hebt dan neem je hun huis snel ook mee. Zet je hem te ver af van de muur waarop je hem wilt projecten, dan is het effect een stuk minder. De stipjes komen dan verder uit elkaar en zijn moeilijker te zien. Bij meer dan een meter of 15 afstand is de projectie lastiger te zien.

Installatie

Je prikt de Star Shower Motion met een pin in de grond of binnen in een plantenbak. Je kunt de hoek van de pin ten opzichte van de behuizing aanpassen. Er is geen standaard of voet bij om hem los op de grond te zetten. Het snoer is erg kort. Voor buiten heb je zeker een verlengsnoer nodig.

Energieverbruik

De Star Shower Motion gebruikt 1,2 -1,1 Watt als hij aanstaat. Dat is niet veel, maar in de reclame vergelijken ze het met een set oude lampjes. En er zijn tegenwoordig meer kerstverlichtingssystemen die op led werken en waarvan het energiegebruik ook laag is.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • Slimme lampen
  Test | 9 okt.

  Test slimme verlichting

  We hebben 16 slimme lampen getest. In 2020 testten we 8 slimme spots, een jaar eerder 8 slimme peertjes.
 • Philips Hue buitenverlichting
  Eerste indruk | 15 feb.

  Philips Hue Buitenlamp Lily XL

  Wij bekeken een nieuwe Hue tuinspot die met laagspanning werkt: de Lily XL.
 • EI-Philips Hue_1200X800_def
  Eerste indruk | 13 aug.

  Philips Hue bluetooth-lampen

  Philips Hue is het bekendste merk slimme ledlampen. Met de introductie van Hue-lampen met bluetooth kun je ze rechtstreeks met de telefoon of tablet bedienen.
 • Ikea-CB
  Eerste indruk | 7 apr.

  Ikea Trådfri

  Ikea introduceert in april de Trådfri-serie; een 'smart lighting collectie' waarmee je ledlampen draadloos op afstand kunt bedienen. Dit kan bijvoorbeeld met een losse dimmer en via een app op je smartphone.