icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Lijfrente

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Lijfrente.


2018

27 februari 2018

Omzetting lijfrente na emigratie mogelijk

Wie in het buitenland woont, kan vanaf nu zonder problemen een lijfrentekapitaal laten uitkeren. Vroeger lukte dit vaak niet.

2017

Nieuws | 5 oktober 2017

ASR stopt met Direct Ingaande Lijfrente

Verzekeraar ASR biedt per 1 januari 2018 geen Direct Ingaande Lijfrente meer aan, omdat de vraag ernaar is afgenomen. ASR is niet de eerste die besluit te stoppen met het aanbieden van deze verzekeringsvariant.

31 juli 2017

Let op clausule in lijfrentepolissen

Heb je een lijfrentepolis met 'en-bloc'-clausule, dan kan de verzekeraar zomaar de uitkering en voorwaarden aanpassen tijdens de looptijd. Wij onderzochten welke verzekeraars een direct ingaande lijfrente zonder'en-bloc'-clausule aanbieden.

24 mei 2017

Beleggingslijfrentes

Het rendement op lijfrentes is laag of zelfs negatief. Zijn beleggingslijfrentes een alternatief?

Nieuws | 24 maart 2017

Lijfrente afsluiten: zelf kiezen wint terrein

Een direct ingaande lijfrente kiezen zonder advies is inmiddels bij de meeste aanbieders mogelijk. Let wel goed op de afsluitkosten, want die lopen flink uiteen.

Nieuws | 18 januari 2017

NN stopt met aanbieden Direct Ingaande Lijfrente

Sinds 1 januari biedt Nationale-Nederlanden geen Direct Ingaande Lijfrente meer aan, omdat de vraag ernaar is afgenomen. Steeds meer consumenten kiezen voor een bankspaarproduct.

2016

Nieuws | 22 november 2016

Laagste rentes bij banken

Verzekeraars zoals Centraal Beheer en Nationale Nederlanden bieden de hoogste rentes voor bankspaarlijfrentes; grote banken als ABN Amro, Rabobank en SNS meestal de laagste.

Nieuws | 5 oktober 2016

SNS Bank compenseert spaarders

SNS Bank compenseert spaarders die rente mislopen, doordat alle dochterbanken vanaf volgend jaar onder één bankvergunning opereren.

Nieuws | 23 februari 2016

Reaal gestopt met lijfrenteverzekering

Sinds 1 januari kun je bij met een vrijkomend lijfrentekapitaal bij Reaal geen direct ingaande lijfrenteverzekering meer afsluiten. Klanten met zo’n kapitaal kunnen hun lijfrente laten uitkeren via een bankspaarproduct bij een bank.

20 januari 2016

Betalen voor advies

Sinds 1 januari 2013 geldt er een provisieverbod. Je betaalt nu zelf voor financieel advies voor bijvoorbeeld een hypotheek of pensioen.

20 januari 2016

Soorten advies en bemiddeling

Er zijn verschillende soorten van advies en bemiddeling. Welke je kiest is onder andere afhankelijk van kennis en ervaring.

18 januari 2016

Hoe kom ik van mijn woekerpolis af?

Je hebt een aantal mogelijkheden als je van je woekerpolis af wil: afkopen, premievrij maken, overstappen of je bestaande verzekering wijzigen.

18 januari 2016

Bank failliet

Bij een faillissement van de bank is je spaargeld gegarandeerd tot een maximum van €100.000 per persoon door De Nederlandsche Bank (DNB).

18 januari 2016

Valt vermogen in lijfrente en kapitaalverzekering onder het garantiestelsel?

Nee, het garantiestelsel is alleen van toepassing op bankproducten. Lijfrente- en kapitaalverzekeringen zijn verzekeringsproducten en vallen niet onder het garantiestelsel.

18 januari 2016

Valt geld op spaarrekening onder het garantiestelsel?

Ja, dit tegoed valt onder het garantiestelsel.

18 januari 2016

Online afgesloten verzekering opzeggen

Dat kan: vanaf de dag van ontvangst van de polis en van de verzekeringsvoorwaarden heb je 30 kalenderdagen bedenktijd.

13 januari 2016

Beoordeel je polis

Onlangs een polis afgesloten? Wij zijn benieuwd naar je ervaringen.

13 januari 2016

Kosten van lijfrentes

Sluit je een lijfrente af, dan betaal je afsluitkosten. Wil je advies, dan komen daar nog advieskosten bij. Sommige aanbieders rekenen kosten per uitgekeerd bedrag.

13 januari 2016

Veelgestelde vragen over lijfrente

Lijfrente is een complex financieel product. Om je op weg te helpen hebben we een lijst met veelgestelde vragen gemaakt.

13 januari 2016

Uitkering lijfrente

Laat de uitkering beginnen als je deze nodig hebt. Je moet belasting betalen over het bedrag dat je krijgt uitgekeerd, dus houd rekening met een lagere uitkering dan in de offerte.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in