icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Grote banken bieden laagste rentes lijfrente banksparen

Nieuws|Verzekeraars zoals Centraal Beheer en Nationale Nederlanden bieden de hoogste rentes voor bankspaarlijfrentes; grote banken als ABN Amro, Rabobank en SNS meestal de laagste. Dit blijkt uit het jaarlijks lijfrente-onderzoeksrapport van MoneyWise van november. Dus heb je binnenkort een vrijkomende lijfrente? Dan doe je er verstandig aan om te vergelijken.

Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:22 november 2016

lijfrente onderzoek

Banksparen levert meer op

De verschillen tussen verzekeraars en banken zijn enorm. Voor een kapitaal van €75.000 dat je in 15 jaar in een bankspaarlijfrente laat uitkeren, biedt Centraal Beheer Achmea 1,6% en ABN Amro slechts 0,75%.

Ook zijn de verschillen tussen bankspaarproducten en lijfrenteverzekeringen erg groot. Een lijfrentekapitaal van €75.000 levert in 20 jaar in een bankspaarproduct bij Nationale Nederlanden bank totaal €89.239 op. Een lijfrenteverzekering levert op dit moment het meest op bij Aegon, totaal €79.380; een verschil van bijna €10.000.

Kijk in de Lijfrentewijzer wat de beste lijfrente is voor jou.

Prijsverschillen enorm

De kosten voor advies en openen van een lijfrente bankspaarrekening verschillen behoorlijk. Voor een volledig advies lopen de kosten uiteen van €450 tot €1030, blijkt uit het onderzoeksrapport van MoneyWise. Je kunt fors besparen door vooraf te onderzoeken of je advies van een adviseur nodig hebt. Heb je dit niet nodig, dan kun je tegen lagere kosten execution only afsluiten.

Lees meer: