icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Beste inbouw-combimagnetron

Bij het testen van combimagnetrons letten we op prestaties, veiligheid en gebruiksgemak. Twee inbouw-combimagnetrons zijn Beste uit de test. Eén daarvan is een stuk goedkoper dan de andere, en wordt daarmee tegelijk Beste koop. 

Noelle van der Weel
Noelle van der Weel

Expert Woning & Huishouden


De best geteste magnetrons

Welke magnetron warmt je eten het beste op? Ga naar de testresultaten en ontdek welke magnetron als Beste uit de Test komt.

Bekijk de testresultaten
 • beste category magnetron inbouw

  Beste uit de Test & Beste Koop

  Vanaf € 544,-

  Testoordeel 7,3

  2 reviews

 • beste category magnetron inbouw

  Beste uit de Test

  Vanaf € 990,-

  Testoordeel 7,3

  0 reviews

De best geteste magnetrons

Top 3 aandachtspunten uit de magnetrontest

 1. Prijs: er zijn grote verschillen in prijs tussen inbouw- en vrijstaande magnetrons. De gemiddelde prijs van de geteste inbouwmagnetrons is ruim €600, die van de vrijstaande combimagnetrons nog geen €250.
 2. Oppervlaktetemperaturen: bij de inbouwmodellen wordt de buitenkant niet te heet, maar bij enkele vrijstaande modellen wordt het deurtje gloeiend heet tijdens het gebruik van de ovenfunctie. 
 3. Functies: alle combimagnetrons in onze test hebben een magnetron- oven- én grillfunctie. Steeds meer apparaten kunnen ook nog stomen. Gezond en makkelijk.

Hoe wij testen

Sinds juli 2016 testten we vrijstaande én inbouwcombimagnetrons van merken als Siemens, Whirlpool, Sharp en Samsung. Bij het testen letten we op vele aspecten. De prestaties zijn daarbij het belangrijkst. Je eten moet namelijk snel, maar ook goed verwarmd worden én lekker zijn. Ook testten we het energieverbruik, gebruiksgemak en geluid. De meeste magnetrons komen redelijk tot goed uit de test, maar sommige vrijstaande modellen worden te heet aan de buitenkant. Wil je weten welke magnetrons het beste scoren? Bekijk de testresultaten van de magnetrontest.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Beste Silver Promo Magnetron