icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Hoe wij combimagnetrons testen

Wij testen regelmatig combimagnetrons. We testen uiteraard vooral hoe de apparaten ontdooien, opwarmen, grillen en bakken, maar ook bijvoorbeeld het gebruiksgemak en de veiligheid.

Welke combimagnetron? 

We testen combimagnetrons (inbouw en vrijstaand) van uiteenlopende merken en prijzen. We selecteren de combimagnetrons op basis van de (te verwachten) verkoopcijfers. We testen voornamelijk de grote merken in de gangbare prijsklassen. 

Bekijk welke combimagnetrons als Beste uit de Test komen of vergelijk alle combimagnetrons.

Magnetron, hete lucht en grill

Combimagnetrons zijn uitgerust met een magnetronfunctie, een heteluchtoven en tegenwoordig veelal ook een grill. We testen alle drie de toepassingen, in combinatie en afzonderlijk, zowel met de automatische programma’s als met handmatige instellingen, volgens opgave van de fabrikant.

In het lab gaan er dan ook heel wat verschillende gerechten in de combimagnetron. We noteren hoeveel tijd nodig is voor de bereiding en meten het energiegebruik en de temperatuur op verschillende plaatsen. Een proefpanel beoordeelt vervolgens het resultaat op uiterlijk en smaak.

Ontdooien en opwarmen

Voor de test hoe goed en snel je met de magnetronfunctie kunt ontdooien gebruiken we een standaardportie diepvriesgehakt. We meten de temperatuur daarvan na afloop op verschillende plekken, zowel binnenin als aan de buitenkant. Wanneer die lager is dan -2°C of hoger dan 25°C komt het apparaat op dit onderdeel niet door de test.
Om te beoordelen hoe goed en snel de combimagnetron een bord eten opwarmt, hebben we een we een maaltijd nagemaakt met aardappelpuree en een eiwitsubstantie. Die gaat op 6°C de combimagnetron gedurende de voorgeschreven tijd.

Lasagne

Met een kant en klare diepvries-lasagnemaaltijd testen we hoe de combimagnetrons het doen op de combinatie van ontdooien en opwarmen.

Grill en magnetron

De grill testen we door wit brood van een dag oud te roosteren. Vervolgens beoordeelt het panel hoe goed en gelijkmatig het brood is gebruind.

Hoe de combimagnetrons presteren bij het gebruik van grill en magnetron in combinatie, testen we door een kip van ongeveer 1200 gram te bereiden. Het panel beoordeelt hoe sappig, krokant en mooi bruin het resultaat is geworden.

Pizza

Ook de populaire diepvriespizza mag natuurlijk niet ontbreken in de test. In het lab bereiden we die volgens de gebruiksaanwijzing van de combimagnetron. Het panel proeft en kijkt kritisch naar de kleuring van de bovenkant en naar de kwaliteit van de bodem.

Oven

Ten slotte bakken we een flinke hoeveelheid koekjes om de ovenfunctie van de combimagnetrons te beoordelen.

Temperatuur

Een oven moet snel en goed opwarmen en op temperatuur blijven. We meten hoe snel de combimagnetron opwarmt naar de maximumtemperatuur en of die goed op temperatuur blijft als we die instellen op 130°C en 250°C.

Gebruiksgemak

Hoe duidelijk en leesbaar is de gebruiksaanwijzing? Gaat het deurtje makkelijk open en kun je de gerechten makkelijk in de combimagnetron zetten? Is het display duidelijk en makkelijk leesbaar? Kun je goed door het deurtje kijken? Maakt het apparaat niet teveel lawaai? En ten slotte, is het makkelijk schoon te maken? Onze experts gaan een hele lijst af om een oordeel te kunnen geven over het gebruiksgemak.

Veiligheid

We meten hoe hoog de temperatuur oploopt aan de buitenkant van de combimagnetrons na een half uur op de grill en na 60 minuten op de heteluchtoven, beide op de hoogste stand.

Ten slotte gaan we na of de apparaten magnetronstraling lekken. 

Bekijk de beste combimagnetron Vergelijk alle combimagnetrons

Test magnetrons

Over onze predicaten

Beste uit de Test
Deze producten hebben de beste kwaliteit.

Beste Koop
Deze producten hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding bij de door ons genoemde richtprijs.

Afrader
Deze producten hebben een slechte kwaliteit.

Lees meer over onze predicaten.

Hoe wij testen - Predicatenuitleg