! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hema geeft foute informatie over matras

Nieuws|Hema zet consumenten op het verkeerde been met informatie over het Hema-matras. Op de website van Hema staat dat er traagschuim in het matras zit, maar dat is niet het geval. UPDATE 15 mei: inmiddels is de foute informatie verwijderd.

Noëlle van der Weel

Noëlle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:15 mei 2018

hema-matras-memoryfoam

Update 15 mei

Hema heeft na de publicatie van ons bericht de illustratie met daarin de foute informatie van zijn website verwijderd.

Oorspronkelijk bericht:

Geen traagschuim

Hemamatras_memoryfoam Volgens de website van Hema bestaat een van de lagen van de vulling uit de Hema-matras uit 'visco-elastisch memory foam', oftewel traagschuim. Uit onze test van het Hema-matras blijkt dat er alleen koudschuim in de vulling van de Hema-matras zit. Traagschuim heeft andere eigenschappen dan koudschuim.

De foute informatie staat in een Engelstalige afbeelding op de website van Hema. De Consumentenbond wees Hema vorige maand al op de fout, naar aanleiding van een melding van een bezoeker van de matrassenvergelijker. Daarop beloofde Hema de informatie op zijn website aan te passen.

Nieuwe afbeelding ook fout

Hemamatras_viscoelasticfoamNa een check blijkt dat Hema wel een nieuwe afbeelding heeft geplaatst bij de productinformatie, maar de oude niet heeft weggehaald. Bovendien staat in de nieuwe afbeelding nog steeds een fout. Volgens het bijschrift bestaat een van de lagen uit 'viscoelastic comfort foam'. Visco-elastisch schuim is echter hetzelfde als traagschuim en geen koudschuim.

Traagschuimmatrassen duurder dan koudschuimmatrassen

De matrassen die wij testen met net zo'n dikke laag traagschuim als op de foto van de Hema, zijn een stuk duurder dan het Hema-matras. Consumenten kunnen daardoor ten onrechte denken dat ze met het Hema-matras voor weinig geld een traagschuimmatras kopen.

Hema heeft opnieuw beloofd de informatie aan te passen. Maar volgens de woordvoerder zijn de aanpassingen 'om technische redenen' pas na enkele dagen zichtbaar.