! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Matrasmaat maakt uit voor testresultaat

Nieuws|Het klopt echt: matrassen krijgen andere oordelen in onze test als de afmetingen anders zijn. Zelfs als alleen de lengte 10 centimeter verschilt. Dat blijkt uit de recentste matrassentest van de Consumentenbond, waarbij de Velda Gelfresh Latex van 200 cm andere oordelen krijgt dan de Velda Gelfresh Latex van 210 cm.

Bart Lucassen

Bart Lucassen , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:3 november 2015


De verschillen zijn niet heel groot, want zowel de Velda Gelfresh Latex van 200x90 cm als de Velda Gelfresh Latex van 210x90 cm krijgt een 6,8 als testoordeel. Maar voor de Lichaamsondersteuning scoort de matras van 210 cm beter voor de ondersteuning van de rug. Dit komt doordat een langere matras meer ruimte heeft voor de verschillende zones, en de rug bij de langere matras daardoor wat beter bovenop de ‘rugzone’ terecht komt.

Wel komt de kortere Velda Gelfresh Latex-matras iets beter uit de duurtest

Matrassentest

Voor de matrassentest kiest de Consumentenbond altijd modellen in de afmeting 200x90 centimeter, omdat dit veruit de meestverkochte matrasmaat is in Nederland. We waarschuwen ervoor dat je de testresultaten niet zomaar kunt ‘doorvertalen’ naar matrassen met andere afmetingen. Dat dit geen overbodige waarschuwing is, blijkt uit onze testresultaten.

Gelijke eigenschappen

Er zijn overigens wel eigenschappen die wel hetzelfde zullen zijn voor matrassen van hetzelfde model met verschillende afmetingen: bij de isolatie, veerkracht, het hysterese-effect en het nabewegen na omdraaien maakt de afmeting van de matras niets uit.    

Bekijk hoe de 6 andere matrassen uit de recentste matrassentest komen. We testten onder andere de Swiss Sense Perzona 250 en de Van Landschoot Vlair met een kern van 3D-geprinte vezels!

Bekijk en vergelijk

Bekijk en vergelijk de testresultaten van ruim 60 matrassen, variërend in prijs van €100 tot maar liefst €1700.