! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Leen Bakker roept babymatras Fenne terug

Nieuws|De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) waarschuwt in een bericht van 19 september 2013 dat de babymatras Fenne, te koop bij Leen Bakker, niet voldoet aan de kwaliteitseisen. Leen Bakker roept het matras terug.

Bart Lucassen

Bart Lucassen , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:30 september 2013


Leen Bakker roept babymatrassen Fenne - artikelnummer 12800225 - die tussen januari 2011 en augustus 2013 zijn gekocht, terug. Door een productiefout blijkt bij een aantal matrasjes de polyetherschuim afdeklagen niet goed te zijn verlijmd, waardoor deze lagen kunnen gaan verschuiven. Hierdoor kan de vorm van het matras veranderen, zodat de zijkanten van het matras niet meer/onvoldoende gevuld zijn.

Het gevolg is een ruimte tussen het matras en het ledikantje waardoor uw baby bekneld kan raken, en zelfs zou kunnen stikken. Uit voorzorg is daarom besloten om het babymatras Fenne terug te roepen. Wie zo'n Fenne-matras bezit (maat 60 x 120 x 15 met badstof tijk en binnenveringsmatras, prijs €39,99) en het tussen januari 2011 en augustus 2013 bij Leen Bakker heeft gekocht, wordt verzocht het zo spoedig mogelijk terug te brengen naar de dichtstbijzijnde Leen Bakker-winkel. De winkel levert dan kosteloos een nieuw Fenne-babymatras dat wel volledig aan de veiligheidsnormen voldoet.

Zie www.leenbakker.nl.