icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

Weer nieuwe matras Beste uit de Test

Nieuws|De nieuwste matrassentest heeft een nieuwe Beste uit de Test opgeleverd. Een nieuwe naam die zijn matrassen via internet verkoopt. Onder erg consumentvriendelijke voorwaarden.

Noelle van der Weel

Noelle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:14 maart 2017

matras-testen

De nieuwe Beste uit de Test is een van de vrij nieuwe start-upbedrijven die maar 1 model matras maken, en die verkopen via internet. De nieuwelingen hanteren aantrekkelijke voorwaarden: de bezorging is gratis, en consumenten mogen de matras 30 tot 100 dagen thuis uitproberen. Bevalt de matras niet, dan wordt hij gratis bij je thuis opgehaald en krijg je je geld terug.

Lees meer over voorwaarden voor het proberen en ruilen van je matras.

Voldoende lichaamsondersteuning

Op dit moment hebben we 4 matrassen in de afmeting 90x200 getest van dit soort startups:

Ze kosten allemaal tussen de €450 tot €530. Drie van deze matrassen doen het heel behoorlijk, maar er is er ook eentje die alle gevestigde merken aftroeft, en de nieuwe Beste uit de Test wordt. Deze matras geeft voldoende lichaamsondersteuning, ook aan zware, lange mensen, zowel op de rug als op de zij. Bovendien scoort deze matras goed op de comfortaspecten.

Bekijk hoe wij matrassen testen.

Vernieuwde test

De nieuwe Beste uit de Test troeft met zijn predicaat alle gevestigde merken af, zoals Auping, Pullman en Eastborn. Voor veel van deze matrassen die we al een tijd geleden testten, gaat met deze testupdate het testoordeel omlaag. Dit komt doordat we voortaan het oordeel voor de lichaamsondersteuning van lange, zware mensen zwaarder meewegen in het eindoordeel. Lees meer over de gevolgen van deze vernieuwing van de test.

Bekijk de testresultaten van bijna 70 geteste matrassen.  

Opgerold in een doos

Veel matrassen die je via internet koopt, worden opgerold in een doos verpakt. De afgelopen jaren hebben we diverse matrassen getest die opgerold in een doos worden verpakt. De matras neemt nadat hij is uitgerold binnen enkele uren zijn bedoelde vorm weer aan - soms zelfs al binnen enkele minuten. Wij hebben geen nadelige gevolgen gemerkt van deze verpakkingsmethode op de kwaliteit van de matras. Sterker nog: opgerold verpakken neemt minder ruimte in, zodat opslag en vervoer milieuvriendelijker kan.

Lees ook hoe je je matras milieuvriendelijk kunt afdanken.