icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Medicijnen afhalen in het weekend, uit de kluis of laten bezorgen

Soms heb je in het weekend of in de avond medicijnen nodig. De apotheek brengt dan extra kosten in rekening. Geldt dat ook als je medicijnen laat bezorgen of afhaalt bij een medicijnkluis?

Aniek Aarsman

Aniek Aarsman , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:22 november 2018

apotheek-medicijnen-zorg

Medicijnen nodig in het weekend of in de avond

Wie 's avonds of in het weekend medicijnen ophaalt bij een apotheek, betaalt een verhoogd bedrag aan terhandstellingskosten. Dit zijn de kosten voor de service van de apotheek. En dat gaat vaak ten laste van het eigen risico.

Medicijnkluis bij apotheek

Veel apotheken hebben een afhaalpunt of een medicijnkluis, waar je je medicijnen kunt ophalen.

De medicijnkluis is een zelfbedieningsafhaalsysteem, waarmee je medicijnen snel, eenvoudig en veilig kunt ophalen. Heel makkelijk voor het ophalen van herhaalrecepten op tijden dat de apotheek gesloten is.

Vaak moet je je als klant eerst aanmelden bij de apotheek om gebruik te kunnen maken van de medicijnkluis. Vraag bij je apotheek na hoe dit werkt.

Medicijnen bezorgen

De meeste apotheken bieden een bezorgservice aan. Sommige apotheken bezorgen gratis. Bij anderen betaal je een klein bedrag voor het bezorgen.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • contant-betalen-nieuws
  Nieuws  |  14 jan.

  Boots apotheken moeten contant geld accepteren

  Boots apotheken mogen cash geld niet weigeren, vindt de Consumentenbond. Sinds 10 januari accepteren de 60 aangesloten apotheken alleen nog pinbetalingen.
 • contant-betalen-nieuws
  Nieuws  |  29 nov.

  Benu Apotheken accepteren toch cash

  Apothekersketen Benu neemt toch nog contant geld aan. De apothekers kondigden eerder aan alleen nog pinbetalingen te accepteren, maar na contact met de Consumentenbond, trokken ze dat plan in.
 • zorgvergelijker-ipad-2018

  Zorgverzekeringen vergelijken 2019

  Op zoek naar een aanvullende zorgverzekering voor Medicijnen of overstappen naar een andere verzekeraar? Vergelijk zorgverzekeringen, voorwaarden en premies in onze Zorgvergelijker.

  Vergelijk nu

 • Mediapool Het juiste medicijn 1200X800

  Het juiste medicijn

  Geneesmiddelen spelen een belangrijke rol in ons leven. Voor veel ziektes en kwalen is een passend medicijn beschikbaar. Het juiste medicijn beschrijft van bijna 3000 medicijnen wat je eraan hebt en welke bijwerkingen bekend zijn.

  Bestel het boek