icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Eerste Indruk Sizz

Eerste indruk
|
Het nieuwe mobieletelefoniemerk Sizz richt zich op vrouwen tussen de 20 en de 40 jaar. Wat heeft Sizz deze doelgroep te bieden?
Celine Burgering

Celine Burgering , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 21 februari 2011

Merk Sizz

Richtprijs € 18 (vanaf-prijs)

Type abonnement

Sizz

Onze bevindingen

In de commercial van Sizz wordt de nadruk gelegd op tv-kijken met je mobiele telefoon. Abonnees mogen bepaalde RTL-programma’s gratis bekijken, onder andere RTL Boulevard, Editie NL en previews van Goede Tijden Slechte Tijden.

Gratis wil zeggen dat je er niet eenmalig (bijvoorbeeld €0,99 per uitzending) voor hoeft te betalen. Maar het dataverkeer betaal je wel. Een uurtje tv-kijken op je mobiel - bijvoorbeeld via RTL Gemist - kost ongeveer 220 MB aan data. Dus een bundel van 250 MB tot maximaal 1 GB per maand is snel op als je veel tv kijkt.

En daarna kost internet €0,30 per 10 MB. Een uurtje buiten je bundel kost dan ruim €6.

Internetvoordeel?

Er is ook de voordeeloptie Internet Extra BloX. Deze wordt omschreven als gratis, internetten kost dan €10 per GB en er wordt afgerond op hele GB’s.

Met andere woorden: je kunt voor €10 per maand 1 GB extra krijgen. En als je iets meer dan die ene GB extra verbruikt, dan betaal je er 2. Het internetten is met deze voordeeloptie in verhouding wel goedkoper dan het internetten buiten je bundel, maar het is alleen voordelig als je die extra GB(‘s) ook echt verbruikt.

Met internetten buiten de bundel is het dus nog steeds opletten. Je krijgt wel een waarschuwing via sms als ongeveer 90% van je databundel hebt verbruikt. Je kunt dus op tijd actie ondernemen om de kosten niet te hoog te laten oplopen.

Binnen en buiten de bundel

Er zijn verschillen in de voorwaarden bij abonnementen met toestel en de sim-only-abonnementen. Bij de abonnementen in combinatie met toestel betaal je hetzelfde tarief per minuut of sms binnen en buiten je bundel. Bij de sim-only-abonnementen is er wel verschil tussen het tarief binnen en het tarief buiten de bundel.

Vergeleken met andere providers zijn de tarieven binnen bundel niet veel hoger en je hebt niet te maken met het hoge buitenbundeltarief dat vaak bij andere providers wel geldt. Dat betekent minder kans op verrassend hoge rekeningen achteraf.

Bij sim-only betaal je buiten je bundel meer dan binnen je bundel voor bellen en sms’en. Maar het tarief buiten de bundel is nog altijd lager dan wat bij de meeste andere providers in rekening wordt gebracht.

Verder betaal je voor bij een sim-only-abonnement €10 aansluitkosten in plaats van €25. Maar je maandelijks tegoed is maar 1 maand houdbaar in plaats van 2 bij de abonnementen met toestel.

Conclusie

De prijzen en tarieven van Sizz-abonnementen voor bellen en sms’en wijken niet erg af van wat andere providers bieden. Wel kunnen bellers met wisselend verbruik hier voordeliger uit zijn, omdat het tarief buiten de bundel lager is of gelijk is aan het tarief binnen de bundel. Dat zien we ook bij het abonnement hollands nieuwe.

Maar de nadruk wordt gelegd op tv-kijken met de mobiel en het gebruik van apps. Onbeperkt internet zou hier dus goed passen, maar juist aan internetverbruik zijn voorwaarden verbonden die je op kosten kunnen jagen.

Met de waarschuwing die je krijgt als 90% van je datategoed is verbruikt, heb je daar wel controle over. Echter: bij andere providers kun je voor een vergelijkbaar bedrag ongeveer hetzelfde aantal minuten krijgen, maar dan met onbeperkt internet.

Wat is Sizz

RTL en Vodafone zetten Sizz samen in de markt als een nieuw mobielabonnement. Sizz omvat een aantal abonnementen om uit te kiezen. Daarnaast bevat het diensten om de mobiel en dan vooral internet op de mobiel stevig ‘aan het werk’ te zetten. Denk bijvoorbeeld aan tv-programma’s van RTL op het toestel bekijken. Je kunt die uitzendingen gratis op de mobiel bekijken, afgezien van de kosten van het dataverkeer (zie verderop).

bellen strandJe kunt ook nieuws van de RTL-redactie op de mobiel lezen. En je krijgt tips voor de nieuwste apps; leuke en handige programma’s om op de mobiel te installeren. Ook geeft Sizz abonnees voorrang bij de kaartverkoop van tv-opnames (in de RTL-studio).

De bellende en ‘nettende’ dames worden op weg geholpen met allerlei ‘how to’-filmpjes: van het instellen van je ringtone tot het installeren en gebruiken van apps.

Met en zonder mobiel

Je kunt Sizz-abonnementen in combinatie met een toestel krijgen. Je hebt hierbij de keuze uit zo’n 10 smartphones (luxe, krachtige mobiele telefoons).

Ook kun je een sim-only abonnement nemen (dus zonder een mobiel). Beide abonnementsoorten zijn er met een contractduur van 1 of 2 jaar.

Verkrijgbaarheid

Sizz-abonnementen zijn af te sluiten

 • Op Sizz.nl;
 • In Vodafone-winkels (niet online);
 • Belcompany;
 • Telefoonkopen;
 • Telecombinatie;
 • The Phone House.

Sizz met telefoon: tarieven

  Sizz Fan   Sizz Talent  Sizz Friend  Sizz Lover  Sizz Addict
 Maandbedrag  €25  €30  €35  €45  €75
 Aantal min. /sms  75  125  175  300  600
 Internet in de bundel  250 MB  500 MB  1 GB  1 GB  1 GB
 Tarief per min. /sms binnen en buiten de bundel.  €0,25  €0,18  €0,15  €0,12  €0,11

Overige voorwaarden:

 • De internetsnelheid is een theoretisch maximaal haalbare snelheid van 3,6 Mbps/384 kbps (met de iPhone is een snelheid mogelijk tot 7,2 Mbps);
 • Gespreksduur wordt naar boven afgerond op hele minuten;
 • Aansluitkosten zijn €25;
 • Beltegoed is 2 maanden geldig;
 • Je maakt eerst je nieuwe tegoed op en daarna je oude tegoed;
 • Binnenbundeltarief hetzelfde als buitenbundeltarief voor bellen en sms’en;
 • Mms’en valt binnen de bundel;
 • Je ontvangt een smsbericht wanneer je databundel voor circa 90% is verbruikt;
 • Mobiel internet buiten de databundel kost € 0,30 per 10 MB.

Tijdelijke actie

Tijdens de introductieperiode krijg je gedurende een deel van de looptijd van je contract korting op je maandbedrag. In de tabel hierboven staan de bedragen zonder korting.

Sizz zonder telefoon: tarieven

  Sizz Fan Sim Only   Sizz Talent SIm Only  Sizz Friend Sim Only  Sizz Lover Sim Only  Sizz Addict Sim Only
 Maandbedrag  €18  €21  €23  €31  €51
 Aantal min. /sms  75  125  175  300  600
 Internet in de bundel  250 MB  500 MB  1 GB  1 GB  1 GB
 Tarief per min. of sms binnen de bundel / buiten de bundel €0,16 / €0,25 €0,10 / €0,18  €0,09 / 
€0,15
€0,08 /
€0,12
€0,07 / 
€0,11

Overige voorwaarden:

 • De internetsnelheid is een theoretisch maximaal haalbare snelheid van 3,6 Mbps/384 kbps (met de iPhone is een snelheid mogelijk tot 7,2 Mbps);
 • Gespreksduur wordt naar boven afgerond op hele minuten;
 • Aansluitkosten zijn €10;
 • Beltegoed is 1 maand geldig;
 • Mms’en valt binnen de bundel;
 • Je ontvangt een sms-bericht wanneer je databundel voor circa 90% is verbruikt;
 • Mobiel internet buiten de databundel kost € 0,30 per 10 MB. 

Voordeelopties

Er zijn ook voordeelopties beschikbaar:

 • Internet Extra BloX: €10 per 1 GB, waarbij je verbruik op een geheel aantal GB naar boven wordt afgerond.
  Wat je niet verbruikt aan data, kun je niet meenemen naar de volgende maand.
 • Zorgeloos SMS BloX: 1000 smsjes voor €10 per maand.
  Ook hierbij kun je overgebleven tegoed niet meenemen naar de volgende maand.

Wil je weten of Sizz iets is voor jou, je vriendin of je vrouw? Lees onze bevindingen.

Vond je dit artikel interessant?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en lees elke week alles over de nieuwste tests, tips en acties. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief zelf.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken

Test mobiele abonnementen