! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

KPN Onbeperkt Online

Eerste indruk|Met de KPN Onbeperkt Online prepaid internetbundel ben je een maand lang onbeperkt online met een snelheid van 128 Kbps voor €7,50. Wat kun je daarmee?

Celine Burgering

Celine Burgering , Expert Elektronica Gepubliceerd op:15 september 2015


Merk KPN

Richtprijs € 7,50


Type Onbeperkt online


KPN Onbeperkt Online prepaid abonnement

Bundel met beperkingen

'Onbeperkt online' dus en niet 'onbeperkt internetten'. Dat blijkt inderdaad uit onze test: berichtjes sturen gaat prima, daar kun je eindeloos mee doorgaan. Maar radio luisteren of filmpjes kijken lukt niet of nauwelijks.

Wat gaat wel en niet met 128 Kbps? Een overzicht:

 WhatsApp- of Twitter-bericht heel goed
 WhatsApp- of Twitter-bericht met foto goed
 E-mail met tekst heel goed
 E-mail met kleine foto redelijk
 Facebook bekijken goed
 Facebook foto uploaden goed
 Nieuws- of OV app goed
 Weerapp redelijk
 Mobiele site redelijk
 Normale site redelijk
 App downloaden niet
 Internetradio of YouTube niet


Bij e-mailen hangt het er wel vanaf hoe groot je bijlage is. Met een kleine foto duurt het verzenden ongeveer een minuut, met een grote bijlage van 3 MB zit je 5 minuten te wachten. Een e-mail met alleen tekst wordt meteen verstuurd.

Apps en sites gebruiken waarin veel beeld wordt gebruikt, gaan op zich goed. Alleen het laden van de foto's duurt langer. Zo zie je op Facebook de tekst vrijwel meteen, maar de foto's blijven wat achter.

Fair use?

Onbeperkt online betekent ook onbeperkt data verbruiken. We lezen namelijk niets over een fair use policy. Met de lage snelheid gaat het verbruik natuurlijk minder snel, toch is het ons gelukt in een paar dagen 2 GB te verbruiken. Maar zonder gevolgen: geen waarschuwing of blokkering. Je mag er dus wel van uitgaan dat KPN je niet beperkt in het aantal te gebruiken MB's, alleen in de internetsnelheid.

Bekijk ook:

Wat is KPN Onbeperkt Online?

KPN Onbeperkt Online is een prepaid internetbundel. Met je KPN prepaid-kaart kun je de bundel activeren, je betaalt dan €7,50 van je prepaid tegoed. Vervolgens kun je de hele maand internetten met een snelheid van 128 Kbps.

Activeren

Je activeert de bundel door *143# te bellen. Je krijgt dan bericht dat je bundel geactiveerd is. Je kunt dan meteen internetten. Aan het einde van de maand loopt de bundel automatisch af. Er wordt dus niet elke maand opnieuw €7,50 van je tegoed afgeschreven. Wil je gebruik blijven maken van de bundel? Dan moet je hem elke maand opnieuw activeren.

Snelheid

De snelheid van 128 Kbps is laag. Ter vergelijking: abonnementen met internet hebben tegenwoordig vaak een snelheid van 20 Mbps. Dat is grofweg 160 keer sneller! KPN geeft zelf al aan dat je niet alles kunt met deze snelheid. 'Voor streamen of videobellen raden we wifi aan'.