icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Bespaar nu tot €330,- op je energiecontract.|

Doe mee met ons Energiecollectief.

Energiecollectief icon

De beste mobiele provider

Over welke mobiele providers zijn consumenten het meest tevreden? En welke provider heeft de minste storingen? Bekijk de nieuwste onderzoeksresultaten van december 2015.
Celine Burgering

Expert Elektronica


Beste uit de test

Provider Simyo is al voor de zesde keer op rij de nummer 1 volgens onze panelleden en is daarmee weer de 'Beste uit de test'. Op alle onderdelen zijn de abonnees het meest tevreden over deze provider en ze melden weinig storingen bij bellen, sms'en en internetten.

In onderstaande tabel zie je de totaalscores en scores op de deelaspecten van alle providers die we in deze meting hebben beoordeeld (klik om te vergroten):

Tabel online MPM dec 2015-2 

Klachten

Providers Ben en Hollandsnieuwe zijn de hekkensluiters in deze meting. Over Ben kwamen tussen maart en december 2015 veel klachten binnen bij de Consumentenbond, die uiteenlopen van problemen met nummerbehoud tot niet kunnen bellen of internetten. Het had te maken met de migratie naar nieuwe systemen bij Ben. Gelukkig is het aantal klachten inmiddels weer afgenomen.

Ook provider Hollandsnieuwe heeft, in de tweede helft van 2015, problemen gehad die waarschijnlijk komen door het vernieuwen van de simkaarten van abonnees. Dat geeft blijkbaar problemen met internet: over deze provider worden de meeste internetstoringen gemeld. En er wordt veel geklaagd over de bereikbaarheid van de klantenservice. Onze panelleden zijn nog redelijk positief over de service, maar de klachten over Hollandsnieuwe op Klachtenkompas.nl liegen er niet om!

Hoe zit het testoordeel in elkaar?

Aan ons panel doen inmiddels zo'n 5500 mensen mee. Zij melden ons elke maand hoeveel problemen ze hebben gehad met mobiel bellen, sms’en en internetten. En elk half jaar geven ze uitgebreid hun mening over hun provider. De storingen en tevredenheid verwerken we tot het totaal testoordeel.

Meer informatie over de opbouw van het testoordeel en de onderzoeksmethode vind je op de pagina: Hoe wij testen.

Doe mee!

Providers kunnen van alles beloven, maar de ervaringen van 5500 panelleden zeggen natuurlijk veel meer.

Wil je ook je ervaringen delen met anderen? Meld je dan aan voor ons panel. Zorg dat je bij je aanmelding voor het panel kiest voor de optie 'Mobiele provider monitor'.

Onder de deelnemers van het onderzoek naar mobiele providers verloten we elk jaar de nieuwste iPhone!

Vergelijk providers en abonnementen

Met onze Mobiele abonnementenvergelijker vind je makkelijk een abonnement dat bij jou past. Vul je verbruik in en de vergelijker berekent wat voor jou het goedkoopst is. Samen met het testoordeel van de provider geeft dit een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding en kun je een goede keuze maken.

Vorige meting

Ben je benieuwd hoe de providers een half jaar geleden scoorden? Bekijk dan de testresultaten van juli 2015.