! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Streaming muziek bij providers

Bij sommige mobiele providers is het mogelijk een abonnement te nemen op een muziekstreamingdienst. Wij hebben het aanbod van 3 grote providers op een rijtje gezet. Welke diensten bieden ze aan, en wat zijn de verschillen in prijs en voorwaarden?

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op:29 april 2015

Home streaming muziek bij providers

Vodafone, KPN en T-Mobile bieden alle 3 een andere muziekdienst aan. Er zitten wel wat verschillen tussen de prijzen en de voorwaarden. Zo zijn niet alle abonnementen maandelijks opzegbaar. Ook zitten er verschillen tussen de muziekdiensten zelf.

KPN

Bij KPN kun je kiezen voor een Spotify-premiumabonnement van €8,99 per maand. Als je rechtstreeks bij Spotify een abonnement afsluit, kost dit €10. Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Als je al een premiumabonnement hebt op Spotify, kun je het bestaande account koppelen aan je KPN-abonnement.

T-Mobile

T-Mobile biedt 3 verschillende Deezer-abonnementen aan:

  • Deezer Vast (€5,99 per maand). Dit abonnement is niet tussentijds op te zeggen, het loopt tot het einde van je contract.
  • Deezer Flexibel (€9,99 per maand). Dit abonnement is maandelijks op te zeggen.
  • Deezer Family (€14,99 per maand). Hiermee kun je maximaal 6 accounts gebruiken. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Datavrije muziek

Met een abonnement vanaf 6 GB per maand hoef je bij T-Mobile niet te betalen voor muziek met MB's uit je databundel. Met 'Datavrije muziek' kun je naar verschillende muziekdiensten luisteren, onder meer Spotify, Deezer en Napster.

De ACM verbood T-Mobile de dienst aan te bieden vanwege schending van netneutraliteit. In april 2017 verklaarde de rechter dat muziek luisteren toch buiten de bundel om mag.