icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste monitor voor jou, door ons getest

Welke monitor heeft het mooiste beeld? En heeft hij daarnaast ook alles wat je nodig hebt om goed mee te kunnen werken? Wij hebben het voor je uitgezocht door zelf monitoren grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben monitoren voor je getest

Laatste update van de test: 15 december 2023
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke matras uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke monitoren goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

Wij hebben monitoren voor je getest op beeldkwaliteit. Met behulp van uitgebreide metingen beoordelen we contrast, kleurweergave, helderheid, reflectie en kijkhoeken. Ook geven we specifieke oordelen voor stilstaand en bewegend beeld. Andere punten uit de test zijn installatie- en gebruiksgemak, verstelbaaheid, functies en aansluitingen en energieverbruik. Heeft een monitor een speaker? Dan beoordelen we die ook. Lees meer over hoe wij monitoren testen.

 • Monitor-P1_200x200

  1. Mooi beeld

  Een goede monitor heeft een mooi scherm met een scherp en helder beeld, hoog contrast en een gedetailleerde kleurweergave. Ook ziet het er allemaal nog goed uit als je er vanuit een hoek naar kijkt. Dat is best lastig en lang niet alle monitoren scoren dan ook goed op beeldkwaliteit. Met een panel van drie experts beoordelen we verschillende stilstaande en bewegende beelden. Daarnaast doen we een aantal technische metingen, zoals het meten van het contrast en de kleurafwijkingen.

 • Monitor-P2_200x200

  2. Gemakkelijk te gebruiken

  Als je de monitor eenmaal hebt wil je niet eerst nog een halve dag moeten staren naar een onduidelijke bouwtekening of zoeken naar de juiste schroefjes. In onze test kijken we naar hoe makkelijk het is om de monitor te assembleren en te verbinden met je pc. Gelukkig zien we steeds vaker monitoren die je eenvoudig en zonder gereedschap in elkaar kunt zetten, maar er zijn uitzonderingen. Verder beoordelen we hoe makkelijk het is om de beeldweergave in te stellen en kijken we naar de verstelmogelijkheden van de monitor.

 • Monitor-P3_200x200

  3. Uitgebreide functies

  Monitoren hebben vaak handige extra's voor het optimaal inrichten van je werkplek. In de test kijken we of de monitor voldoende beeldaansluitingen heeft en of er USB-aansluitingen op zitten die je kan gebruiken voor je randapparatuur. Ook checken we of je de monitor kan gebruiken om je laptop mee op te laden (via USB Power Delivery). Een ingebouwde speaker is prettig voor wie geen losse speakers heeft, al is de kwaliteit vaak teleurstellend.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen monitoren op deze en nog veel meer punten? En benieuwd naar de best geteste monitor? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van matrassen en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden