icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Navigatiesystemen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Navigatiesystemen.


2018

Nieuws | 8 februari 2018

TomTom stopt kaartondersteuning voor oude navigatiesystemen

TomTom heeft op 18 januari de ondersteuning voor veel oude TomTom navigatiesystemen stopgezet.

2017

Nieuws | 21 september 2017

Ford geeft geen informatie over update navigatiekaarten

Ford verkoopt nieuwe auto’s met het SYNC3 ingebouwde navigatiesysteem waarvan de kaarten flink verouderd zijn. Dit blijkt uit klachten op de community van de Consumentenbond.

Eerste indruk | 4 september 2017

Smarthalo fietsnavigatie

De Smarthalo maakt fietsen slimmer. Het apparaatje heeft namelijk een hoop functies, zoals een fietsalarm en navigatie. Maar is het ook echt zo slim als de makers ons beloven?

Nieuws | 31 augustus 2017

Toeristisch rijden met TomTom Road Trips

Met Road Trips- de nieuwste dienst van TomTom - ga je voortaan niet alleen via de snelste, maar ook met de leukste route naar naar je bestemming. Je wordt langs leuke plekjes en over mooie wegen geleid door je TomTom.

Nieuws | 2 augustus 2017

Real View navigation van Sygic valt tegen

Met Real View Navigation combineert de Sygic navigatie-app reële videobeelden van de weg met virtuele route-informatie en aanwijzingen. Je kunt deze optie voor €10 extra bij de app aanschaffen. Ons advies: niet doen.

Test | 26 juli 2017

Campernavigatie

Campernavigatiesystemen zijn speciaal gemaakt voor het navigeren van grote voertuigen. Bij het berekenen van de route houdt het systeem rekening met de afmetingen en het gewicht van een camper of caravan.

13 juni 2017

Navigeren op reis

De weg vinden in het buitenland gaat een stuk eenvoudiger met een smartphone dan met een papieren kaart. Via een kaarten-app vind je makkelijk de snelste weg naar een adres, toeristische trekpleister of restaurant.

20 maart 2017

Kaartupdates voor inbouwnavigatie

Een ingebouwd navigatiesysteem in de auto is mooier dan zo’n tegen het raam geplakt kastje. Groot minpunt is wel dat een kaartupdate vaak veel geld kost en de ‘nieuwe’ kaart zomaar 1,5 jaar oud kan zijn.

Eerste indruk | 17 maart 2017

Beeline

De Beeline wijst je de weg op de fiets zonder je de precieze route te vertellen. Het geeft alleen de richting van je bestemming aan plus de afstand tot die bestemming.

17 maart 2017

Lifetime kaartupdates

Met ‘lifetime’ kaartupdates (lifetime map updates) kun je de kaarten van je navigatiesysteem gratis meerdere keren per jaar updaten. Vrijwel alle systemen van de grote merken worden tegenwoordig geleverd met dergelijke lifetime kaartupdates.

2016

Eerste indruk | 28 november 2016

TomTom GO koppelen aan je smartphone via MyDrive app

Door je smartphone te verbinden aan je TomTom GO heb je een aantal extra functies tot je beschikking. Dat kan je doen met de MyDrive app. We bekeken hoe prettig die app werkt en of je hem wel nodig hebt.

Eerste indruk | 23 november 2016

HiTec Navigator wandelschoenen

Ben je het ook wel eens zat, die constante aanwezigheid van smartphones? HiTec heeft wandelschoenen uitgebracht die je via trillingen aangeven welke kant je op moet. Wij probeerden het uit.

17 november 2016

Klachtenbrief schrijven aan verkoper van navigatiesysteem

Heb je een klacht over een winkel of bedrijf en ben je er in een eventueel gesprek niet uitgekomen? Stel dan in een brief de verkoper in gebreke vanwege niet nagekomen afspraken.

17 november 2016

Levertijd van navigatiesysteem

Als je iets hebt gekocht en je hebt een levertijd afgesproken, moet de leverancier zich aan deze afspraak houden. Weet wat zijn plichten en jouw rechten zijn als de levertijd wordt overschreden.

17 november 2016

Extra garantie bijkopen op navigatiesysteem

Denk goed na voordat je in de winkel extra garantie bijkoopt: vaak betaal je voor iets waar je wettelijk gezien al recht op hebt. Ook worden schades vaak al door andere verzekeringen gedekt, bijvoorbeeld door je inboedel- of reisverzekering.

17 november 2016

Garantie op navigatiesysteem buiten garantietermijn

Ook na de garantieperiode van de winkel of fabrikant kun je nog recht hebben op gratis reparatie of vervanging. Dat is je wettelijk recht op een deugdelijk product. Wel moet je kunnen aantonen dat het product buiten jouw schuld kapot is gegaan.

Eerste indruk | 11 november 2016

Wifi op TomTom GO-modellen

Dit najaar zijn de nieuwe TomTom GO 520, 620, 5200 en 6200 verschenen. Deze navigatiesystemen hebben één opvallende nieuwe toevoeging. Ze kunnen verbinden via wifi zodat je gemakkelijk nieuwe updates en kaarten kan downloaden.

Eerste indruk | 2 september 2016

TomTom VIO

De TomTom VIO is een navigatiesysteem dat speciaal is gemaakt voor motorscooterrijders.

4 mei 2016

How to: TomTom HOME

In dit artikel helpen we je stap voor stap door het updateproces van TomTom HOME.

4 mei 2016

How to: Garmin Express

Wil jij je Garmin-navigatiesysteem updaten? In dit artikel helpen we je stap voor stap door het updateproces.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in