! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste campernavigatie voor jou, door ons getest

Welke navigatiesysteem leidt je het best van A naar B en houdt goed rekening met de hoogte en het gewicht van je camper? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle campernavigatie grondig te testen en met elkaar te vergelijken. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

We hebben 0 camper navigatie getest

Laat onze test je helpen om een goede campernavigatiesysteem te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele test

  Onze onderzoekers testen elk navigatiesysteem uitgebreid volgens een vast testprogramma. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke campernavigatiesystemen goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Wil je de test bekijken?

De eerste 7 dagen ben je gratis lid. Zeg je binnen die tijd op, dan betaal je niks.

Waarom is de test niet gratis?

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

Naast de standaard navigatiekwaliteit kijken we bij campernavigatiesystemen vooral ook of ze rekening houden met de afmetingen en het gewicht van je camper of caravan. Lees meer over hoe wij navigatiesystemen testen.

 • beste-campernavigatie-200x200-1-afmetingen

  1. Rekening houden met afmetingen

  Het is fijn om onbezorgd op vakantie te gaan met de camper of caravan. Een te laag viaduct tegenkomen is gevaarlijk en te smalle straatjes zijn vervelend. Wij testen of het campernavigatiesysteem rekening houdt met de afmetingen en het gewicht van je grote voertuig en een goede route uitstippelt. Helaas blijkt uit onze test dat veel navigatiesystemen hier een onvoldoende op scoren.

 • beste-campernavigatie-200x200-2-duidelijke-route

  2. Duidelijke route

  Vooral met camper of caravan wil je niet per ongeluk een doodlopend straatje inrijden. Een duidelijke weergave van de route is dan ook belangrijk. Wij testen of campernavigatiesystemen je een goed overzicht geven van complexe wegsituaties zodat je precies weet wat komen gaat en wat je moet doen. Zo bekijken we of een navigatiesysteem goed inzoomt op de kaart, zodat je precies weet welke afslag je moet nemen. 

 • beste-campernavigatie-200x200-3-instructies-op-tijd

  3. Goed getimede instructies

  Een goed navigatiesysteem waarschuwt je tijdig wanneer je actie moet ondernemen. Dat doet het navigatiesysteem met  gesproken instructies en met duidelijke aanwijzingen op het scherm. Wij testen dit uitgebreid. Zo kun je een systeem kiezen waarmee je ontspannen de weg op kunt en je niet bang hoeft te zijn dat je een afslag mist.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen navigatiesystemen op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van navigatiesystemen en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat het beste navigatiesysteem is. Word lid!
Bespaar 10%

Kies & Koop

5,- per maand

Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.
Meeste waarde

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.