icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Campernavigatie

Test|Campernavigatiesystemen zijn speciaal gemaakt voor het navigeren met grote voertuigen. Het systeem houdt rekening met de afmetingen en het gewicht van je camper of caravan. We hebben campernavigatie van TomTom, Garmin, Snooper en Mio getest.

Arjen Oving

Arjen Oving , Expert Elektronica Bijgewerkt op:10 december 2019

camper-navigatie

3 highlights uit de test

 1. 1
  Tunnels en viaducten

  Bij alle campernavigatiesystemen kun je de afmetingen van je camper of caravan invoeren. En bij het bepalen van de route wil je natuurlijk dat het systeem rekening houdt met de hoogte van je camper, zodat te lage tunnels of viaducten ook vermeden worden. Helaas ging het op dit onderdeel in de test vaak mis.

 2. 2
  Smalle straatjes

  Niks vervelender dan dat je bijna vast komt te zitten met je camper in (te) smalle straatjes in een stad of dorp. Je zou dan ook willen dat je navigatiesysteem je daarvoor waarschuwt. Maar slechts een paar systemen stuurden ons keurig om een paar nauwe straatjes heen. 

 3. 3
  Parkeren

  Een plek om je camper te parkeren is niet altijd makkelijk te vinden. Is er wel voldoende ruimte en zijn er geen hoogtebeperkingen? Alleen de systemen met een speciale camperdatabase blijken je te helpen daarbij. Zonder zo'n database blijft het behelpen.

Conclusie

Sommige apparaten houden beter rekening met de afmetingen en het gewicht van je camper bij het bepalen van een route dan andere. 

Lees meer over de geteste systemen per merk, of vergelijk de verschillende systemen op hun scores en specificaties, of bekijk meteen de beste campernavigatie.

Benieuwd naar de testresultaten?

Leden hebben onbeperkt toegang tot onze testresultaten. Geen lid? Meld je aan en krijg direct toegang.

Bekijk onze abonnementen

Log in

Arrow_Blue

Word ook lid

Maak 7 dagen gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk direct dit artikel én al onze andere tests.