! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

How to: TomTom HOME

In dit artikel helpen we je stap voor stap door het updateproces van TomTom HOME. Daarbij zie je duidelijke afbeeldingen. Afbeeldingen graag wat groter zien? Klik erop om ze in een apart venster te openen.

Wouter Rensink

Wouter Rensink , Expert Elektronica Bijgewerkt op:6 maart 2019

Artikel_TomTomHome

Wil jij je TomTom-navigatiesysteem updaten? Dat kan met 1 van de 2 computerprogramma's van TomTom: HOME, voor oudere modellen, of MyDrive Connect voor meer recente modellen. Bekijk welke van deze 2 je nodig hebt voor jouw TomTom.

Stap 1: Installeer TomTom HOME op je computer

Download het installatiebestand van TomTom HOME vanaf internet.

Dit programma is nodig om je navigatiesysteem te beheren.

Let op: installeer TomTom HOME niet vanaf de meegeleverde cd of door je navigatiesysteem aan te sluiten op je computer. Je installeert dan namelijk een oude versie van het TomTom-programma. Na de installatieprocedure zal je dan alsnog de nieuwste versie van internet moeten downloaden.

Stap 1a) Start het installatiebestand en kies de gewenste taal. Wacht daarna tot de installatie-wizard gestart is.

TomTomHome_Stap1a_1

TomTomHome_Stap1a_2

 

Stap 1b) Als de installatie-wizard verschijnt, klik je op volgende. Plaats een vinkje als je akkoord gaat met de voorwaarden van de licentieovereenkomst. Klik daarna weer op volgende.

 

TomTom-HOME-Update-2018-1TomTom-HOME-Update-2018-2

 

Stap 1c) Kies de locatie op je computer waar je TomTom Home wilt installeren. De standaardlocatie is prima voor de meeste mensen. Klik op volgende en vervolgens op installeren. Het programma start nu met de installatie.

TomTom-HOME-Update-2018-3

TomTom-HOME-Update-2018-4

 

Stap 1d) In de laatste stap van de installatieprocedure kies 'TomTom HOME nu te starten'. Ook kun je kiezen of je het programma automatisch wilt starten zodra je je TomTom-apparaat op je computer aansluit met de meegeleverde USB-kabel. Bevestig je keuze met de knop ‘Voltooien’.

TomTom-HOME-Update-2018-5

 

Stap 2: Update je TomTom navigatiesysteem

Start je TomTom HOME, dan kom je in onderstaande overzichtsscherm. Naast het updaten van je navigatiesysteem, kun je bijvoorbeeld stemmen en andere services toevoegen.

Stap 2a) Om je navigatiesysteem te updaten, klik je op links onderin op de knop ‘Update mijn go’.

TomTomHome_Stap2a_1

Stap 2b) Je komt terecht in een overzicht met alle beschikbare updates. Dat kunnen zogenaamde firmware-updates zijn, die bijvoorbeeld je GPS-verbinding en telefoon-connectie verbeteren. In het overzicht staan mogelijk ook updates voor flitspalen en updates voor de kaart. Selecteer de gewenste updates, waarschijnlijk allemaal, en klik op ‘Update en installeer’.

TomTomHome_Stap2b_1

 

Stap 2c) Voordat je updates kunt installeren, moet je je aanmelden met een MyTomTom-account. Als je dat nog niet hebt, klik je op ‘Maak een account aan’. Heb je al wel een e-mailadres en wachtwoord bij TomTom? Vul die dan in en klik op ‘Meld aan’.

TomTomHome_Stap2c_1

 

Stap 2d) Je krijgt de mogelijkheid om een back-up van je navigatiesysteem te maken, voordat je updates installeert. Dit duurt maar enkele minuten en is een veilige keuze – mocht het updaten om wat voor reden dan ook mislukken. Zet ook een vinkje bij ‘Maak altijd automatisch een back-up’, zodat dit bij een volgende update automatisch gaat. Klik vervolgens op ‘Back-up maken en installeren’.

TomTomHome_Stap2d_1

 

Stap 2e) Koppel tijdens het updaten je navigatiesysteem niet los en zorg ervoor dat je computer niet automatisch uitgaat (bijvoorbeeld door een lege batterij of door energiebesparende modus). Dit gedeelte van het updateproces duurt het langst en je hoeft hier niet bij te blijven.

TomTomHome_Stap2e_1

TomTomHome_Stap2e_2

TomTomHome_Stap2e_3

 

Stap 2f) Als het proces voltooid is, krijg je een scherm te zien waar je op ‘OK’ moet drukken. Eventueel kun je vanuit dit scherm de betaalde kaartupdateservice aanschaffen of een abonnement op flitsinformatie. Nadat je op ‘OK’ drukt, start je navigatiesysteem opnieuw op, voor de laatste fase van het update-proces. Koppel ook nu je navigatiesysteem niet los. Na de herstart verschijnt er een melding op het scherm van je navigatiesysteem. Klik op ‘ja’ om verbinding te maken met de computer, zodat het TomTom-programma de update kan afronden.

TomTomHome_Stap2f_1

TomTomHome_Stap2f_2

 

Stap 2g) Mogelijk zijn er nog meer updates beschikbaar. Het programma zal je daarover informeren. In dat geval doorloop je het proces opnieuw vanaf stap 2b.

TomTomHome_Stap2g_1

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke navigatiesystemen goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste navigatiesystemen

Beste-Navigatiesystemen-General