icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

How to: TomTom MyDrive Connect

In dit artikel helpen we je stap voor stap door het updateproces van TomTom MyDrive Connect. Daarbij zie je duidelijke afbeeldingen. Afbeeldingen graag wat groter zien? Klik erop om ze in een apart venster te openen.
Arjen Oving
Arjen Oving

Expert Elektronica

Bijgewerkt op:  12 april 2018

Artikel_howtoTomTommydriveconnect

Wil jij je TomTom-navigatiesysteem updaten? Dat kan met 1 van de 2 computerprogramma's van TomTom: HOME, voor oudere modellen, of MyDrive Connect voor meer recente modellen. Bekijk welke van deze 2 je nodig hebt voor jouw TomTom.

Stap 1: Installeer TomTom MyDrive op je computer

Stap 1a) Om te starten met het updaten van je TomTom, ga je naar www.tomtom.com/getstarted. Klik daar op Nederland.

TomTomMyDrive_Stap1a

Stap 1b) Op deze pagina kun je lezen over TomTom’s updateservice. Als je klaar bent om verder te gaan, klik dan op de knop ‘Aan de slag!’.

TomTomMyDrive_Stap1b_1

Stap 1c) Kies voor MyDrive Connect voor Windows of Mac OS X. Na je keuze, begint het downloaden automatisch binnen een paar seconden.

TomTomMyDrive_Stap1c_1

TomTomMyDrive_Stap1c_2

Stap 1d) Open het zojuist gedownloade installatiebestand. Vink vervolgens ‘akkoord’ aan, als je akkoord gaat met de licentieovereenkomst van TomTom MyDrive Connect. Als je op installeren klikt, installeert het programma automatisch.

TomTomMyDrive_Stap1d_1

TomTomMyDrive_Stap1d_2

Stap 1e) MyDrive start vanzelf na de installatie. Je ziet dan een groen-wit venster rechtsonder op je scherm. Tegelijkertijd opent er een nieuwe pagina in je internetbrowser met verdere instructies. Sluit je navigatiesysteem aan op je computer en schakel vervolgens je navigatiesysteem in. Mogelijk moet je op het scherm van de TomTom op ‘ja’ klikken om verbinding te maken met de computer. Indien nodig, wordt automatisch een stuurprogramma op je computer geïnstalleerd – je hoeft hier niets voor te doen.

TomTomMyDrive_Stap1e_1

TomTomMyDrive_Stap1e_2

TomTomMyDrive_Stap1e_3

Stap 2: Koppel je TomTom aan een account

Als dit de eerste keer is dat je je navigatiesysteem gaat updaten, moet je je navigatiesysteem aan bestaande of nieuwe TomTom inloggegevens koppelen.

Stap 2a) Klik op het blauw-onderstreepte woord ‘details’. Je internetbrowser wordt geopend. Log in op de website van TomTom. Registreer je bij TomTom, als je nog geen account hebt. Dat is makkelijk te doen; je hoeft alleen je naam en e-mailadres op te geven.

TomTomMyDrive_Stap2a_1

TomTomMyDrive_Stap2a_2

Stap 2b) Klik op de groene knop ‘Een navigatiesysteem koppelen aan mijn account’. Op het volgende scherm kiest u voor ‘een bestaand TomTom-account gebruiken’ en klikt u rechtsonder aan de pagina op de zwarte knop ‘koppeling’. Je navigatiesysteem wordt dan gekoppeld en dat kan enkele minuten duren. Je krijgt in het groen-witte venster te zien dat ‘Werk aan je navigatiesysteem is afgerond’.

TomTomMyDrive_Stap2b_1

TomTomMyDrive_Stap2b_2

TomTomMyDrive_Stap2b_3

TomTomMyDrive_Stap2b_4

Stap 3: Update je TomTom navigatiesysteem

Als er nieuwe updates voor je TomTom beschikbaar zijn, wordt dit gemeld in het groen-witte venster.

TomTomMyDrive_Stap3_1

Stap 3a) Nadat je ‘MyDrive’ hebt geklikt, opent je internetbrowser. Daarin zie je hoeveel updates er beschikbaar zijn en hoeveel MB daarvoor gedownload dient te worden. Om te zien welke updates er gedownload worden, klik je op ‘bekijk updates’ onder de grote groene ‘Update alles’-knop.

TomTomMyDrive_Stap3a_1

Stap 3b) Selecteer de gewenste updates en klik rechtsboven op je scherm op de groene ‘Update selectie’ knop. Je internetbrowser gaat automatisch de updates downloaden naar je computer én vervolgens installeren op je navigatiesysteem. Voor beide krijg je een voortgangsbalk te zien. Koppel je navigatiesysteem niet los tijdens dit proces.

TomTomMyDrive_Stap3b_1

TomTomMyDrive_Stap3b_2

TomTomMyDrive_Stap3b_3

Stap 3c) Als het updaten geslaagd is, lees je in je webbrowser dat ‘Je navigatiesysteem gereed is’ en in het groen-witte venster dat ‘Werk aan je navigatiesysteem is afgerond’. Je kunt je TomTom nu loskoppelen van je computer en weer gebruiken. Als er in de toekomst weer nieuwe updates zijn, zal hetzelfde groen-witte venster hier melding van geven en kun je stap 3a t/m stap 3c herhalen.

TomTomMyDrive_Stap3c_1

 

 

 

Nieuwste artikelen