icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Aanvulling test strijkijzers september 2004

Nieuws|In onze test van strijkijzers van september 2004 ontbreken de apparaten van Tefal. Dat kwam omdat die apparaten voor onze test niet tijdig op de markt waren en voor ons toen niet duidelijk was in hoeverre ze gelijk waren aan apparaten die door buitenlandse partners in de test waren betrokken. De nieuwe apparaten staan al op de website (ledendeel), maar het lijkt ons terecht er ook hier melding van te maken.

Gepubliceerd op:20 december 2004


De Tefal FV5150 haalt een testoordeel van 67 en is daarmee de hoogste score in de test. Het strijkijzer kost €65 (€55 - €73) en is voordelig te krijgen bij Block Electrostores (peildatum juni 2004). Het scoort goed wat betreft Duurzaamheid, Gebruiksaanwijzing, Gebruiksgemak, Valproef, en redelijk goed wat betreft de Strijktijd en -kwaliteit. het weegt 1,4 kilo, heeft een snoer van twee meter en een watervoorraad van 26 cl.

De Tefal FV4190 haalt een testoordeel van 63 en is daarmee samen met de Braun SI 6250 Beste Koop. De Tefal kost €45 (peildatum juni 2004). Het apparaat scoort zeer goed wat betreft Duurzaamheid, goed wat betreft Gebruiksaanwijzing en Valproef, redelijk goed wat betreft Gebruiksgemak en redelijk wat betreft de strijktijd en -kwaliteit. Het weegt 1,3 kilo, heeft een snoer van 2,4 meter en een watervoorraad van 20 cl.