icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Hoge rente bij internetsparen

Nieuws|

Gepubliceerd op:2 maart 2004


Consumenten die een hoge rente willen, kunnen niet om een internetspaarrekening heen. Dat blijkt uit een test naar internetspaarrekeningen van de Consumentenbond, die staat gepubliceerd in de Geldgids van maart.

 

Wij hebben de internetspaarrekeningen van ABN Amro, ASN Bank, DSB Bank, Fortis Bank, Postbank, Rabobank en SNS Bank getest. Internetspaarrekeningen hebben daarnaast als voordeel dat consumenten snel geld kunnen overboeken van de spaar- naar de betaalrekening. Uit de test blijkt dat bij de Rabobank, ABN Amro, Fortis en SNS Bank het bedrag vrijwel direct na de opdracht op de tegenrekening bij dezelfde bank staat.

 

Bij de ASN Bank en DSB Bank gaat het overboeken van een bedrag trager. Bij de ASN bank en DSB bank kunnen consumenten namelijk alleen een tegenrekening opgeven bij een andere bank; een overboeking duurt dan automatisch langer. Bij onze test duurde dit één tot drie werkdagen. De ASN biedt wel de mogelijkheid om – tegen betaling - een spoedopname te doen, waardoor consumenten snel over het geld kunnen beschikken. Het overboeken van de internetspaarrekening van de Postbank naar de betaalrekening verloopt met een slakkentempo: twee werkdagen. Volgens de Postbank is dit met het nieuwe internetbankiersysteem MijnPostbank.nl ongewijzigd.

 

Verder ondervonden tijdens de test wat problemen met inloggen bij de internetspaarrekeningen van DSB bank, ABN Amro en Rabobank. Mochten deze problemen zich voordoen dan moeten banken gratis telefonisch het geld overboeken, vinden wij.

 

Voor meer informatie leest u de Geldgids. U kunt een los nummer bestellen in de webwinkel.