icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Tijdelijk vier gratis tests voor u beschikbaar

Gepubliceerd op:8 september 2004


De resultaten van vier tests vindt u woensdag 8 september terug op de Beter Kiezen-pagina's van de PCM-dagbladen. Woensdag en donderdag kunt u ook op onze site de tests bekijken.

Tosti-apparaten, multisnacks en broodroosters
Wentelteefjes, croutons of kruim voor gehaktballen: veel mensen weten in de keuken wel raad met oud brood. Maar de makkelijkste manier om van een oudbakken sneetje nog iets lekkers te creëren is de tosti. Er zijn diverse apparaten te koop waarmee je tosti’s kunt maken. 
(Consumentengids augustus 2004)

<strong>Bontwasmiddelen</strong>
Een test van bontwasmiddelen is er een van de grote cijfers. Om het bontwasmiddel aan te kunnen wijzen met de beste prijs-kwaliteitverhouding passeerden in ons testlab 29 verschillende wasmiddelen, 1160 gekleurde lapjes, 3480 verse vlekken en 1131 gedraaide wasjes de revue. En wat weten we na al die sopbeurten?
(Consumentengids juli 2004)

DVD-spelers
We hebben zeven dvd-spelers getest die na onze vorige test (december 2003) in de winkels zijn verschenen. Spelers uit de vorige test die nu nog te koop zijn, hebben we ook meegenomen. We hebben de beeldkwaliteit tijdens zoeken en vertraagde weergave nu iets zwaarder beoordeeld, waardoor het oordeel over het beeld iets is veranderd. Ook het standby-stroomverbruik hebben we strenger beoordeeld.
(Consumentengids juli 2004)

Printers
Niet de aanschaf, maar het gebruik is de hoogste kostenpost bij een inkjetprinter. Vooral de inkt is peperduur. In de test printten we door tot de afdrukkwaliteit terugliep of de printer dienst weigerde – we hielden ons niet aan de waarschuwing dat de cartridge moest worden vervangen. Duizend vel lieten we de apparaten afdrukken: 500 vel tekst, 400 vel kleur en 100 foto’s. Bij de laserprinters waren dit uiteraard alleen zwart/witvelletjes. De kosten lopen behoorlijk uiteen.
(Consumentengids juli 2004)