icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Illegale loterijen in Week van de waakhond

Nieuws|

Gepubliceerd op:15 april 2004


[bovenplaatje:rechts]In het kader van de "Week van de waakhond" ontvingen de Tweede Kamerleden Klaas de Vries (PvdA) en Rendert Algra (CDA) vanmiddag symbolische waakhonden. De "waakhonden" zijn vandaag extra alert op de illegale loterijen. Deze loterijen beloven consumenten miljoenenprijzen, maar blijken uiteindelijk een luchtkasteel te zijn. Bij de overhandiging gaf Rendert Algra te kennen de "misleidende aanbieders steviger aan te willen pakken", terwijl collega Klaas de Vries verkondigde dat "aan de schaamteloze misleiding en geldklopperij van illegale loterijen met harde hand een eind moet worden gemaakt."

Nigeriaanse, Spaanse en Duitse kansspelaanbieders duiken steeds weer op. Deze loterijen zijn illegaal omdat ze zonder vergunning een kansspel op de Nederlandse markt aanbieden. Bovendien bedienen ze zich doorgaans van misleidende informatie en is het buitengewoon lastig om het meespelen stop te zetten. De bedrijven hebben een postbus in Nederland maar opereren vaak over de grens.

Tweede Kamerlid Klaas De Vries stelde eerder kamervragen over de illegale loterijen aan Minister Donner van Justitie. Hoewel Justitie verantwoordelijk is voor de handhaving van de Wet op de Kansspelen, worden deze praktijken onvoldoende aangepakt. Wij dringen er dan ook op dat het Ministerie van Justitie consumenten serieus neemt en haar handhavingstaak gaat vervullen.
 
Met de "Week van de waakhond" stellen wij van 12 april tot en met 16 april in samenwerking met Stichting de Ombudsman en met de steun van de Vereniging Eigen Huis misstanden aan de orde. Omdat wij pleiten voor een verbetering van de regels voor de consument in Europa en dus ook in Nederland. Met een toezichthouder als waakhond die gromt en de tanden laat zien als het nodig is.


[onderplaatje:links]