icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Bond eist ook lage sms-tarieven bij abonnementen

Nieuws|

Gepubliceerd op:24 juni 2004


Nu KPN en Telfort een prijzenslag hebben ontketend voor sms-tarieven bij prepaidkaarten wil de Consumentenbond dat sms’en ook bij abonnementen goedkoper wordt.

De Consumentenbond vindt het onbegrijpelijk dat alleen de sms-tarieven bij prepaidkaarten omlaag gaan. De bond eist van telecomaanbieders dat ook de tarieven bij abonnementen omlaag gaan.

Mochten de telefoonbedrijven hier niet mee instemmen dan vraagt de bond telecomwaakhond Opta en kartelpolitie NMa om hiertegen op te treden.

De Consumentenbond heeft vorig jaar al aangegeven dat de sms-tarieven  in Nederland veel te hoog zijn. Tarieven voor het verzenden van sms’jes in Nederland behoren tot de hoogste in Europa. Het tarief voor een sms’je bij een abonnement is in Nederland €0,21, bij een prepaidkaart betalen consumenten €0,22.

In de rest van Europa ligt de prijs voor het verzenden van een sms’je bij een abonnement op gemiddeld €0,15. De laagste tarieven betalen consumenten in Denemarken en Noorwegen: gemiddeld €0,08 per sms’je.

De Franse consumentenorganisatie UFC Que Choisir heeft vanaf 2001 de Franse sms-markt onderzocht. UFC heeft onder andere gekeken naar de reële kostprijs en de tarieven van sms’jes.

Dit onderzoek heeft de Consumentenbond vorig jaar tegen de Nederlandse markt gelegd. De reële kostprijs voor een sms’je is €0,02 à €0,03. De telecombedrijven maken met tarieven van gemiddeld €0,08 per sms’je ruime winst.