icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Consumentenbond NIET tegen postbezorging op maandag

Nieuws|

Gepubliceerd op:28 juni 2004


Vandaag meldt het Algemeen Dagblad dat consumenten niet zitten te wachten op elke dag post door de brievenbus. De overheid en TPG Post kunnen daarom overwegen de bezorging op maandag af te schaffen. Het Algemeen Dagblad interpreteert deze opmerking van Klaske de Jonge, directeur van de Consumentenbond, als een voorstel van de bond. De uitspraak ligt echter veel genuanceerder.

De Consumentenbond vindt het belangrijk dat de kwaliteit van de postbezorging niet verschraalt. Ook is de bond tegen een mogelijke prijsverhoging van de postzegel. De bond wil dat bij het maken van zulke beslissingen rekening wordt gehouden met de wens van consumenten. Als de prijs van de postzegel gelijk kan blijven, wanneer op maandag geen post bezorgd wordt, kan een keuze zijn die consumenten beter schikt dan een prijsverhoging. Helemaal gezien het feit dat op maandag veel minder poststukken bezorgd worden.

In een reactie op de postvisie van het Ministerie van Economische Zaken heeft de Consumentenbond zijn mening op laten nemen tussen "Tien meningen over post", een uitgave van TPG.