icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Royaalpakket-klanten Postbank houden korting

Nieuws|

Gepubliceerd op:27 juli 2004


Bij de Consumentenbond kwamen de afgelopen maanden klachten binnen over de vergoeding die houders van het Royaalpakket van de Postbank zouden ontvangen. De Postbank zei dat de restitutie tot 1 mei zou gelden. De Consumentenbond heeft navraag gedaan en het blijkt dat de korting nog steeds geldt voor de houders van het Royaalpakket.

Veel klanten hadden het Royaalpakket van de Postbank aangeschaft vanwege Girotel Online waarmee ze konden internetbankieren. Met de komst van het gratis product MijnPostbank.nl, waar alle Postbank klanten gebruik van kunnen maken, hebben houders van het Royaalpakket niets meer aan Girotel Online terwijl ze er wel voor hebben betaald.

Bij de Consumentenbond kwamen tientallen reacties binnen van pakkethouders die zich bekocht voelden. Het Royaalpakket kost €54 en bevat onder meer internetbankieren met Girotel Online. Kort na het innen van dit jaarlijkse bedrag introduceerde de Postbank de gratis dienst MijnPostbank.nl.

Bij de Consumentenbond meldden zich vervolgens verschillende pakkethouders die zich bekocht voelden. De mogelijkheid tot internetbankieren was voor de meesten de reden om het Royaalpakket aan te schaffen, terwijl de Postbank toen opeens met een gratis variant kwam.

Bovendien waren consumenten verontwaardigd, omdat de bijdrage van €54 per jaar voor het RoyaalPakket was afgeschreven kort voor de introductie van het gratis MijnPostbank.nl. Zij zitten nu nog een jaar vast aan hun Royaalpakket.

Na aandringen van de Consumentenbond betaalt de Postbank klanten met het Royaalpakket €7,50 terug of krijgen klanten 10% korting op hun doorlopende reisverzekering.