icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Consumentenbond verrast over hoge besparing energienota

Nieuws|

Gepubliceerd op:30 juli 2004


Uit onderzoek van toezichthouder Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTe) blijkt dat consumenten voor gas en elektriciteit samen tot meer dan €150 per jaar kunnen besparen. De prijzen van de energiebedrijven verschillen dus behoorlijk. De Consumentenbond wijst consumenten er wel op dat zo’n forse besparing alleen geldt voor mensen die van de duurste energieaanbieder naar de goedkoopste overstappen. Als consumenten de prijzen van de energieaanbieders vergelijken, kunnen ze elders goedkoper uit zijn dan bij hun huidige energieleverancier.

De bond blijft van mening dat consumenten zich niet alleen moeten laten leiden door de prijs bij de keuze voor een energiebedrijf. Service en voorwaarden vindt de bond minstens zo belangrijk. Op de speciale energiewebsite Energiebond.nl van de Consumentenbond kunnen consumenten via de vergelijkwijzer zien welke energieaanbieder het beste bij hun situatie past. Consumenten kunnen kiezen op basis van prijs en contractvoorwaarden.

De Consumentenbond doet zelf ook nog onderzoek naar de energieprijzen. In de Consumentengids van oktober publiceert de bond de resultaten.

Lees meer
www.energiebond.nl